Нямаме нормален път до Русе, но ще строим втори мост и летище

8
„Цялата Мара втасала“ трябва да е мотото на русенските управници
„Цялата Мара втасала“ трябва да е мотото на русенските управници

„Цялата Мара втасала“ трябва да е мотото на русенските управници

Булевард "Тутракан" се е превърнал в буферен паркинг, където заради натоварения трафик и огромните задръствания ежедневно стават инциденти. Над 100 милиона лева е "гушнала" държавата, а от АПИ дори не могат да поддържат русенския булевард "България", който се руши заради същите тези камиони, от които събира такси.

Като гарнитура на всичките им приоритети дойде и "водния цикъл", при който ВиК буквално парализира Русе, за да може да се усвоят над 120 милиона лева.

Лиляна Павлова: Изграждането на магистралата Русе – Велико Търново започва през 2017 година

Припомняме обещание на вече позабравената Лиляна Павлова, дадено преди 7 години и неосъществено до ден днешен.

Според бившия министър на регионалното развитие това било напълно реален срок, ако има осигурено финансиране. Припомняме, че госпожа Павлова не слизаше от ефир, когато трябваше да открие всеки километър новоположен асфалт. 

Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.

Бойко Борисов: Поех ангажимент към Русе. 2017 шъ имате нов път!

"До края на годината да бъде проектиран четирилентов път, който да свързва град Русе с АМ „Хемус” до края на 2017 г. Това ще направи Русе съвсем различен град", обеща Бойко Борисов през далечната 2015 година. 

Вече сме 2022 и нямаме нов път. На сцената се виждат министър Павлова братя Бобокови, Пламен Стоилов и Цветан Цветанов.

''Без началника нищо не може да се направи'', каза Бойко Борисов, но явно ''началникът'' не дава нов път на русенци.

Вече повече от 7 години, от март 2015 г., само се говори за тая магистрала между Русе и Велико Търново и нещата пак стигат не по-далече от кривата круша. През август същата година тогавашният строителен министър Лиляна Павлова заяви в медиите, че ще строим “Хемус” и още 4 магистрали и без пари от ЕС.

През май следващата година признава: „Няма конкретни срокове за начало на строителството на магистралата Русе - Велико Търново“.

През ноември 2017 г. тогавашният шеф на АПИ прогнозира, че аутобанът може да е готов до 2021 - 2022 г. и срокът бил напълно изпълним. По време на един от кабинетите на ГЕРБ се заговори за изграждане на аутобан между Капитан Андреево и Русе, който да поеме големия международен трафик. Идеята беше проектът да бъде реализиран на концесия с инвестиции от Катар, но както всичко обещано от ГЕРБ и това потъна в забвение.

Така угасна и поредната надежда и за бързо изграждане на магистрала между Русе и Велико Търново. Да не забравяме, че това размотаване в годините носи много жертви по сегашното натоварено шосе, особено в отсечката между най-големия ни крайдунавски град и Бяла.

Десислава Атанасова: Влизам в парламента от Русе, ще работя активно за магистралата Русе - Велико Търново

 „За нас транспортната инфраструктура е от ключово значение. Най-накрая осъзнаха и други, че асфалт не се яде, но е нужен за развитието на регионите“, заяви Атанасова след парламентарните избори през 2021 година.

Но към днешна дата Десислава Атанасова дори не благоволи да дойде на среща, организирана от Пенчо Милков, на която кметът и русенските депутатите заявиха, че работят за втори мост и летище в Русе.

Най-новото обещание: Участъкът Русе - Бяла, трябва да е факт до 2028 година

"Участъкът Русе – Бяла и обходът на град Бяла, част от бъдещата магистрала до Велико Търново, трябва да са факт до 2028 година", заяви преди седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков на заседание на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Служебният министър отбеляза, че едва в мандата на сегашното служебно правителство магистралата от Русе до Велико Търново е обявило като национален обект, а МРРБ е одобрило подробните устройствени планове за участъците Русе - Бяла и Бяла - Велико Търново.

Каква е ползата на русенци от още един мост над река Дунав?

Цялата Мара втасала“ трябва да е мотото на русенските управници. Ние нямаме нормален път до Русе, но ще строим втори мост и летище.

Булевард "Тутракан" се е превърнал в буферен паркинг, където заради натоварения трафик и огромните задръствания ежедневно стават инциденти. Над 100 милиона лева е "гушнала" държавата, а от АПИ дори не могат да поддържат русенския булевард "България", който се руши заради същите тези камиони, от които събира такси.

Като гарнитура на всичките им приоритети дойде и "водния цикъл", при който ВиК буквално парализира Русе, за да може да се усвоят над 120 милиона лева.

Стотици милиони усвоени средства, а крайният резултат е пълен "ХАОС".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    Помнещ
    75 км.от пътя щяха да бъдат готови,ако праителството на про100киро не беше,, гушнало,, близо милиард оставени от бойко за довършването му- бързо се забрави това и никой не попита Комитова- къде всъщност отидоха тези пари???
  • 8
    9
    Иван
    Испанска компания желаеше да инвестира в леярна; русенски бизнесмен имаше план да построи фабрика за латексови изделия - и срещу двете се изправи група "зелени" активисти, на които им пречи всякаква индустрия в града... Море в Русе няма; липсват и ски писти; не се сещам за някакви минерални извори на близо. Тогава за какво говорим; каква индустрия да се развива и от какво да се прехранва населението? Гледам, че всички си карат колите, кръчмите са пълни, но всички реват като магарета и се оплакват за щяло и не щяло. Както казах и преди - този сайт е хейтърски, антирусенски и понякога е отвратително да се чете. Читателите в голямата си част - разглезени лигльовци, които се оплакват за каквото се сетят, а дори не могат да пишат и говорят на правилен, литературен български език. В същност статията беше за магистралата. Тази магистрала е важен международен коридор и рано, или късно ще бъде построена, защото е удобна като локация за международната търговия и туризъм. Хайде - на хаирлия да е!
  • 13
    8
    гражданка
    Русе е пренаселен и претъпкан град поради местоположението си. Граничен и транзитен. Няма какво да задържа туристопотока , преминаващ през града. За това и туризма не носи приходи. Пътния трафик е отвратителен поради горните причини. Също така всички инвестиции през последните 30+ години къде ги натъпкаха ? Точно така - във пловдив, бургас, софия, варна, плевен и къде ли не, само не и в Русе. Какво очаквате при липсата на инвестиции във магистрали ?
  • 14
    7
    Русенскиджендър
    У наше Русе пътищата са табу,та и за това у Щръклево ще възобновим КОСМОДРУМА на който щяха а кацнат извънземните,но Пламен Стоилов го доскръндзя за червен килим и не кацнаха.Ако бяха кацнали,какво чудо щеше да стане,то туризъм,производство на летящи чинии,то невиждани оръжия,или технологии за заплодяване на ялови мъже.Все чудеса на науката които и сега са актуални и се търси отговор и решения..Ех ако се беше случило оня гербер Борисов щеше у затвора да е станал многодетна майка с внуци.
  • 24
    6
    До Иван
    Ивинеее дупе за ибаниееее аз път не виждам магистрали няяя ме клошар такъв! Ти ни говориш за проекти мроеки и филми от приказките на 1001 нощ! Извади си риквата за глава от ГЪЗЪ И ПОГЛЕДНИ ПЪТЯ РУСЕ - МАРТЕН Е АД КВА МАГИСТАЛА КВИ 5 лв. Погледни колко време имаше знак 50 на околовръстен път “бул.БЪЛГАРИЯ” погледни градът е все едно къртичина от мангалите на ВИК и тогава говори! Аман от недорасляци!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари