Няма връзка с пилота на изчезналия хеликоптер

0
Хеликоптер е паднал край село Гърмен близо до Гоце Делчев
Хеликоптер е паднал край село Гърмен близо до Гоце Делчев

Хеликоптер е паднал край село Гърмен близо до Гоце Делчев

За сега няма информация за пострадали. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев.

От Югозападното държавно предприятие съобщиха, че става въпрос за частен вертолет, нает за пръскане от предприятието, предаде БНР.

Хеликоптер, който е пръскал горски масиви в района на стопанствата в Сатовча и Гърмен, е изчезнал тази сутрин.

По информация на кмета на община Гърмен, Феим Иса, снощи екипът е приключил работа. Тази сутрин пилотът е излетял към базата в Пловдив около 07.40 часа, а останалата част от екипажа е тръгнала с микробус. По-късно колегите му съобщили, че нямат връзка с пилота, който е трябвало да кацне в района на Цалапица.

Сигнал за възможен инцидент е подаден в Спешния център в Гоце Делчев и в Благоевград. Екипи незабавно са тръгнали към района на Гърмен.

От Югозападното държавно предприятие потвърдиха, че по договор с частна компания в продължение на три дни хеликоптер е извършвал пръскания на горски масиви и е приключил работа вчера. След като е получена информация, че пилотът не се е прибрал, от предприятието също са подали сигнал.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че до момента при тях няма получен сигнал за подобен инцидент.

Директорът на Регионалната дирекция на пожарната в Благоевград комисар Валентин Василев каза, че работят по получен сигнал, но не може да съобщи повече подробности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари