Няма шанс за малкия Дилян!

1
Хиляди българи се молят на Господ за болното от рак бебе
Хиляди българи се молят на Господ за болното от рак бебе

Хиляди българи, които помогнаха да се съберат средства за лечението на малкия Делян, сега се молят на Господ за спасението му.

Бебето е с тежко онкологично заболяване на гръбначния стълб. След като у нас не може да получи адекватно лечение, семейството е насочено да търси помощ в чужбина, припомня OFFNews.

Във Фонда за лечение на деца в чужбина обаче родителите се сблъскват с бавна и дълга процедура, който забавя лечението на детето им и рискува живота му.

Ето какво написа в социалната мрежа близка приятелка до семейството:

Приятели на бебе Дилян, майки и татковци, баби и дядовци, добри хора, тук и зад граница... Всички Вие, които бяхте и сте до бебо Герой, и неговите родители, към всички Вас е насочен този пост. Трудно е, започвам да пиша и спирам.... Даниела също ще пише, но в момента е до детето си, и самата тя има нужда от сили. Комисията, за която Ви писа преди три дни беше свикана вчера. В лицето на лекуващи и завеждащ отделението, както и представител на закрила на детето, със знанието и след разговор с директора на болницата, беше взето решение. Едно трудно, много трудно решение... Бог да закриля всички и никога да не ни се налага да вземаме такова решение. Както знаете, комисията беше свикана по молба на родителите на бебо. Това решение не е импулсивно решение или такова взето прибързано- НЕ!

След разговори с много лекари, тук, зад граница, стана ясно, че никой не дава шанс бебе Дилян да бъде излекуван. Операция не може да се извърши поради размера на тумора. Но дори да се направи ( да бъде изкормен са думите на лекар) , шансът да преживее самата операция е минимален. Но предвид това, че детето не се повлиява от химиотерапия, то операцията ( която никой не се наема да направи) се обезсмисля. Ето защо родителите му не желаят да подлагат Дилянчо на повече болки. Вчера родителите подписаха декларация, че си вземат детето у дома. Мама Даниела през сълзи нарежда, че иска детето и да живее толкова, колкото Всевишния е отредил, но без маркучи, без скалпели и химии, от които не се повлиява. Днес беше направена интервенция за махане на катетъра на бебчо.

Това е и причината да вдигне температура и да му се пусне антибиотик. Много от Вас, ще кажат '' Не се отказвайте'' И те нямаше да го направят, ако поне един медик беше застанал пред тях и да каже ''Шанс има, минимален, но има...'' Но уви, сринаха се надеждите на родителите. Това, което сега искат, е единствено да му дадат обич, много обич без болка. Да му покажат света, да го погалят слънчеви лъчи, да си го гушкат, милват...да виждат красивата му усмивчица. Да попият всеки негов звук, да бъде като всички други бебчета. Ще кажа, че за всичкото време през което бях между тях и Вас, никога не чух гласа на Даниела без ридание. Опознах душата й, болката й, мъката. Това не е първа кампания за мен и всички родители знаят, че винаги съм казвала ''Борба до край!'' Когато са падали духом съм се карала дори с тях, с цел да ги разтърся, да ги накарам да се мобилизират, да се борят. Този път, мълча... Мълча, защото разбирам безсилието. Трудно ми е да пиша тези редове, много е трудно, но за майката е още по-тежко. Тя е дала живот на това малко земно ангелче. Нейната болка е огромна и разбираема.

Нека бъдем опора за родителите в този най-труден момент от живота. Бебе Дилян обедини всички ни. Извади от нас Доброто, докосна ни с красивата си детска усмивчица. Влезе в сърцата ни. Даниела ще ни държи в течение за състоянието на бебчо.

Обичаме те, бебо!"

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари