Няма риск от "зараза" в европейския банков сектор след фалита на "Силикон вели банк" в САЩ

1
Европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони все пак уточни, че има възможност за индиректно "заразяване", но ЕС в момента не смята, че това ще стане
Европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони все пак уточни, че има възможност за индиректно "заразяване", но ЕС в момента не смята, че това ще стане Снимка: БГНЕС

Европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони все пак уточни, че има възможност за индиректно "заразяване", но ЕС в момента не смята, че това ще стане

"Европейският съюз не вижда риск от "зараза" в европейския банков сектор след колапса на "Силикон вели банк" - Ес Ви Би (Silicon Valley Bank - SVB) в САЩ". Това заяви днес европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони. "Има възможност за индиректно заразяване, но в момента не виждаме това като конкретен риск", каза Джентилони в Брюксел в началото на срещата на финансовите министри от Еврогрупата, предаде БТА.

Вчера в САЩ фалира още една банка - базираната в Ню Йорк "Сигнъчър банк" (Signature Bank), която разполагаше с активи за над 110 млрд. долара. Това стана третият най-голям фалит в американската история след краха на "Силикон вели Банк" - Ес Ви Би (Silicon Valley Bank) в петък и на "Вашингтон мючуъл" (Washington Mutual) през 2008 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    до 3
    Брей, трябва да се поинтересувам колко плащат за всяка тръпня която се ръси под всяка новина, за да се оплюва "агресора". Инфлацията няма нищо общо със самата Русия, а с хибридната война, която сащ води от години с Русия - как беше "санкциите работят" :) и сега, когато все повече държави се откъсват от долар като валута за международна търговия и като резервна валута за централните банки на държавите и какво се получава? Айде не се мъчи ще те просветля: получават се купища свободни напечатани и необезпечени с нищо долари и инфлация и скоро и хиперинфлация. Айде още малко ще те светна - ЕЦБ е обезпечена с долари във ФЕД, а всяка централна банка е обезпечена с евро в ЕЦБ....айде сега ми кажи как няма да се отрази по никакъв начин фалита на сащ :)
  • 1
    3
    До 1
    Друго си е в Русия,налилНяма такава опасност,цари спокойствие и благоденствие!
  • 4
    2
    Ха-ха-хах!
    След фалита на трета банка, САЩ СА НА ПЪТ ДА ПРИЕМАТ ЕВРОТО..................
  • 5
    1
    ти да видиш
    ми то и 2007-2008 "нямаше опасност", ама разлика сега е, че фалитите стават от днес за утре и няма никакво време за реакция...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари