Няма пари за пенсии, но държавата отпуска по 746 лева за храна на гъски

0
От ГЕРБ са категорични, пари няма!
От ГЕРБ са категорични, пари няма! Снимка: Канал 3

В България минималната пенсия е 165 лв. и от ГЕРБ категорично заявяват, че нямало пари за увеличение на пенсиите, а в същото време се оказа, че държавата отпуска по 746 лв. за изхранването на една червеногуша гъска.

Това изчисление направи Димитър Канариев, председател на УС на „Национална асоциация Българско Черноморие” (НАБЧ), цитиран от economic.bg.

Червеногушата гъска, която зимува в България и се храни със засятата пшеница, за която земеделците в страната са поискали 50 млн. лв. субсидии от фонд „Земеделие”.

Това означава, че за изхранването на една червеногуша гъска са необходими 746 лв., се казва в прессъобщение на НАБЧ до медиите.

От НАЧБ допълват, че една гъска, която тежи 1,5 кг, изяжда 2,4 тона зърно за пребиваване в България от няколко месеца.

По данни на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители цялата схема може да „глътне” 220 млн. лв.

В същото време от ГЕРБ са категорични, че пенсиите не може да бъдат вдигнати, като се оправдават, че нямало пари. Изхранването на една червеногуша гъска излиза на 62 лв. на месец, ако се изхранва 12 месеца в годината. Тези 746 лв. се дават само за зимния сезон и така се получават 124 лв. за изхранване на гъската за месец, пише bultimes.com

Ако тези пари отиват за пенсионерите с минимална пенсия, то от 165 лв. съвсем спокойно може да им се вдигне на 290 лв., което е почти 300 лв., което искаха „Обединените патриоти“.

Представете си става дума само за някаква си червеногуша гъска, а кой ли знае какви безобразия се получават с други животни. Пари хвърлени на вятъра, вместо да бъдат вложени в умиращата ни нация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари