Няма информация за състоянието на обвиняемия по "Хемус" Борислав Колев

0
Международният съдия по минифутбол Борислав Колев беше изнесен на носилка от сградата на Съдебната палата в София
Международният съдия по минифутбол Борислав Колев беше изнесен на носилка от сградата на Съдебната палата в София Снимка: БГНЕС

Международният съдия по минифутбол Борислав Колев беше изнесен на носилка от сградата на Съдебната палата в София

Обвиняемият по аферата "Хемус" припадна в съдебната зала. Международният съдия по минифутбол Борислав Колев беше изнесен на носилка от сградата на Съдебната палата в София, предаде БНТ

Това наложи Апелативният съд да прекрати заседанието, на което трябваше да стане ясно дали мярката на Колев ще бъде изменена от домашен арест в задържане под стража, както поискаха от прокуратурата.

Борислав Колев поиска да изслуша решението на съда седнал. Минути по-късно, докато в залата се представяха част от доказателствата за парични трансфери между множество фирми, за които се твърди, че са регистрирани именно от него съдията по минифутбол припадна.

Заседанието беше прекъснато, а в залата влезе лекар, който да окаже първа помощ. Борислав Колев беше изнесен от съдебната зала на носилка.

Близо час по-рано обвиняемият влезе в съдебната зала заедно с адвоката си. Изглеждаше видимо добре и по нищо не предвещаваше как изненадващо ще приключи заседанието. Футболният съдия отказа да отговори дали е имал намерение да разкрие цялата схема пред разследващите и по какъв начин и къде са предадени изтеглените милиони за строителството на ЛОТ 5 на АМ "Хемус", както твърдят от МВР.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че обвиняемият е участвал в схемата за пране на пари, вероятно в качеството си на помагач. За целта са използвани кухи фирми и подставени лица, а ролята на футболния съдия била да набира и мотивира хора да станат фиктивни управители.

Едно от лицата в схемата, например, Колев намерил пред хемодиализата в Монтана. В съдебната зала стана ясно, че от НАП са получили известие за тегленето на големи суми пари на каса от посочените по делото фирми, но остава неясно защо съответните органи не са били уведомени. Според защитата обаче разследването е прибързано и е било удобно именно Колев да бъде посочен като главно действащо лице, но той не е бил двигателят на схемата.

Пред съда защитата заяви, че е имало избързване Борислав Колев да съдейства по случая заради "огромни очаквания". Според адвокат Христо Ботев обвиняемият е имал желание да съдейства, но никой не е поставил въпроса какво точно очаква като съдействие от него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари