Няма данни за полицейски "чадър" над Начо Пантелеев

0
24-годишният мъж предизвика катастрофа, при която загина Ферарио Спасов
24-годишният мъж предизвика катастрофа, при която загина Ферарио Спасов Снимка: Facebook

24-годишният мъж предизвика катастрофа, при която загина Ферарио Спасов

Няма вътрешни проверки или дисциплинарни производства, по подозрения полицаи да са разпъвали "чадър" над Начо Пантелеев от Лясковец, който уби в катастрофа футболния специалист Ферарио Спасов. Това коментира шефът на ОДМВР - Велико Търново Димитър Машов по повод съмнения, че униформени са си затваряли очите за демонстрациите на 24-годишният обвиняем и клипове със скъпи коли и високи скорости, качвани във фейсбук, пише 24 часа.

"По отношение на това лице има издадени наказателни постановления, има наложени глоби, електронни фишове и нямаме никаква информация назад във времето да е вършил какъвто и да било вид престъпления. Единственото, което имаше като информация, беше едно ПТП в центъра на Лясковец И няколко сигнала, че е дрифтил, но свидетели нямаш. Въпреки всичко го бяхме предупредили", каза комисар Машов. Той припомни, че в в момента, в който настъпи трагедията, Начо Пантелеев не беше употребил алкохол или наркотици.

Лицето се наблюдава постоянно, от нашите служители, които са на територията на Горна Оряховица и стриктно изпълнява мярката "подписка", увери шефът на ОДМВР - Търново.

На отчет-анализ за работата през 2023 г. в присъствие на главния секретар на МВР Живко Коцев стана ясно, че има тенденция към повишаване на случаите на насилие в семейството.

76 производства за престъпления в условията на домашно насилие, с 24 повече в сравнение с 2022 г., посочи Димитър Машов. 229 жени, 21 мъже и 61 деца са били жертва на домашно насилие във Великотърновско през м.г..

"Традиционно висок е броят на неизпълнените заповеди за защита. През 2023 г. са издадени общо 264 заповеди, от които 102 за постоянна и 162 за незабавна защита.

Набелязани са множество мероприятия, проведено е обучение на служителите, така че нито 1 сигнал за домашно насилие не се подценява, а се реагира незабавно и адекватно. Целта ни е да сведем до минимум този вид престъпления", каза комисар Машов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари