Няма да се смиря и няма да се примиря!

1
Елена Гунчева: " Алеко, добре че не си жив, да видиш как героят ти управлява!"
Елена Гунчева: " Алеко, добре че не си жив, да видиш как героят ти управлява!" Снимка: Фейсбук

В свинския вестник днес са публикували статия "Смирете се. България я знаят заради такива като Кобрата". Верно ли, бре? И да се смиря, че Родината ми я знаят заради Стоичков и Кобрата, както твърдят журналиститутките? Няма!

И да кажа: Много ми е зор как ще знаят България, след като лицата на Родината ми са турбоцървули. Повечето. Моите уважения към всички спортисти. Но ако помпаме национални мускули с това, нацията ни за нищо не става. Особено когато като в случая с цитираното змийче, става дума за човек, който се държи като селски бабаит /не коментирам спортни качества, а елементарно възпитание и поведение/.

Не искам България да е известна с псуващи, невъзпитани и просташки лица. Дори и да не ни знаят никъде. Дреме ми! Аз не черпя националната си гордост от тях, а от нашите поети, писатели, от Левски и Ботев, от вековната ни история, от страхотните ни деца, които ни прославят по математически и други олимпиади. От страхотните хора, които работят упорито и въпреки държавата успяват. Това е гордостта ми като българка. А не просташките изпълнения, пък било то и на световно ниво!

Искам България да е известна с личности като Иван Вазов, Христо Ботев, Васил Левски, Николай Хайтов, д-р Чирков, както и много други, които наистина са били достойни и значими личности. Защото да правим цирк за света не е гордост! А срам! България сега е известна като най-бедната и корумпирана държава. Със срамни личности като Онуй, което се вее като кафяв вестник по света и ни резили. С Катка Външната, която не може да контролира дори тоалетите си, камо ли външната ни политика. С Каракачанката, известен с родолюбивите си продажби на какво ли не.....с изцепките на знайни и незнайни политици в България и по света. Голяма гордост!!! Булгаааааааар!!! Алеко, добре че не си жив, да видиш как героят ти управлява!

Така, че нито ще се примиря, нито ще се смиря пред цървулщината и байганьовщината в България. И изобщо не ми е зор как ще ни знаят в света. Защото важното е тук, за българите, за народа ми, за бъдещето на децата ни! Това е гордостта ни.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари