Няма да се разкриват нови противопожарни служби в страната

0
Това заяви главен комисар Александър Джартов
Това заяви главен комисар Александър Джартов Снимка: БГНЕС

Това заяви главен комисар Александър Джартов

Не се предвижда разкриване на нови противопожарни служби в страната. Това заяви във Велико Търново ръководителят на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов, който даде висока оценка на пожарникарите и спасителите, които помагаха на пострадалите при последните наводнения в страната.

Въпреки обновяването на техниката през последните години за противопожарните служби, тя е недостатъчна. Предстои да бъдат купени лични предпазни средства и леки автомобили, предстои да бъде обявена процедурата и за нови противопожарни автомобили, посочи гл. комисар Александър Джартов:

„Около 300 пожарни автомобила през следващите няколко години, които са основно ориентирани към гасене на горски пожари, така че това значително ще ни повиши способностите да реагираме“.

В началото на пожароопасния сезон гл. комисар Джартов призова хората да не палят открит огън в горите и по поляните, защото 95 на сто от пожарите са резултат от човешка дейност, предава БНР. Главната дирекция е в активна връзка с асоциацията на доброволците и общинските доброволни формирования, които са недостатъчни:

„Никога няма да бъдат достатъчни, защото, когато говорим за непосредствено реагиране, обикновено реагират нашите екипи. Но в последствие, включително във фазата на възстановяването доброволците са безкрайно ценни“.

Главен комисар Джартов обясни, защо не се планира разкриването на нови противопожарни служби:

Ние имаме сравнително добро покритие на страната. Нашата дейност е изключително скъпа – трябва да се намери баланса между това какво може да си позволим и какво може да изградим със средствата, с които разполагаме“.

Във Велико Търново гл. комисар Джартов откри националното ученическо състезание за справяне с пожари и бедствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари