Няма да има наказани за смъртта на Валентин Терзиев

0
Прокуратурата прекрати делото за смъртта на пилота
Прокуратурата прекрати делото за смъртта на пилота Снимка: Министерство на отбраната

Прокуратурата прекрати делото за смъртта на пилота

Няма да има наказани за смъртта на пилота Валентин Терзиев. Това посочват от Министерството на отбраната в отчета си за свършеното през трите месеца. Пилотът на МиГ-29 загина през лятото на 21-ва година по време на учебни стрелби.

От Министерството посочват, че Военно окръжна прокуратура е прекратила наказателното производство срещу длъжностни лица. Без да посочва причините. А поради изтекла давност министерството смята, че вече е невъзможно да се търси дисциплинарна и друга отговорност за смъртта подполковник Терзиев и за загубата на самолета МиГ-29, информира БНР.

До 2022-ра година единствен обвиняем беше заместник-командирът по летателната подготовка на авиобаза "Граф Игнатиево" полк. Методи Орлов. Прокуратурата посочи, че има доказателства, че са нарушени разпоредби, документи. Методи Орлов не е изпълнил задължението си да нареди прекратяване на учебната стрелба по мишената, когато самолетът МиГ-29 е снижил под 4000 метра височина. Заради случая Орлов беше обвинен и в нанасянето на значителни щети на Министерството на отбраната за над 9 млн. лева.

Месеци след инцидента жената до Валентин Терзиев – Димитрина Попова – изрази притеснение, че проверката "се отдалечава много от времето да бъдат повдигнати отговорности и съответните наказания". Попова съди министерството за неизплатени близо 70 хиляди лева заради 3 хиляди часа извънредни дежурства. Това стана през сина на Валентин Терзиев, който е негов пряк наследник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Даммм,
    Не сме и очаквали друго от родната проКУРВАтура. Язък за момчето и семейството му.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари