НСИ осигурява лаптопи на русенци, за да се преброят електронно

2
В процеса на попълване на онлайн картата хората ще могат да задават въпроси и да получават съдействие от експерти
В процеса на попълване на онлайн картата хората ще могат да задават въпроси и да получават съдействие от експерти

Териториално статистическо бюро „Север“-Русе ще оказва съдействие по въпроси на преброяването за граждани и преброители.

Това ще става от понеделник, 20 септември, всеки ден от 9.00 до 18.00 часа на адрес: ул. „Църковна независимост“ № 16, етаж 11.

На място гражданите ще могат да се преброят електронно на лаптопи и таблети, осигурени от НСИ, като в процеса на попълване на онлайн картата ще могат да задават въпроси и да получават съдействие от експерти на НСИ. За посетителите ще бъдат осигурени маски и дезинфектанти, както и необходимото разстояние между работните места, на които ще се преброяват.

Освен на гражданите експертите ще дават разяснения и на хората, които ще работят като преброители и контрольори.

Гражданите могат да търсят съдействие на следните телефони на преброяването: *2021 или (02) 907 84 30 (от 9.00 до 21.00 часа всеки ден).

Електронни адреси на Преброяване 2021: [email protected] и [email protected].

Електронното преброяване ще продължи до 30 септември. Удължаването на срока не променя графиците на преброителите. Те са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

Преброителите вече започнаха обхода в предварително определените участъци от вчера,18 септември, и ще продължат до 3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 ч. всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства, но без посочената информация в тях. Въпреки това е добре хората да пазят кода, който са получили след като са се преброили онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук