НС гласува поправки в Закона за автомобилните превози

1
Всички транспортни схеми, които се предлагат от общините, да се съгласуват с изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.
Всички транспортни схеми, които се предлагат от общините, да се съгласуват с изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Снимка: БГНЕС

Народното събрание реши на първо четене всички транспортни схеми, които се предлагат от общините, да се съгласуват с изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Тази мярка в закона за автомобилните превози цели да се премахнат несъответствията между броя на пътниците и транспорта, с който се извършват превозите, информира БНР.

Приетите текстове са част от мерките за справяне с кухи фирми – т.нар. „пощенски кутии“, които създават нелоялна конкуренция, ощетяват държавата и са пряка заплаха за здравето на гражданите.

Иван Вълков от ГЕРБ обърна внимание, че се търси законов начин слабо населените и трудно достъпни планински райони да не останат без обществен транспорт.

Никола Динков от БСП подложи под съмнение възможността транспортни фирми да се съгласят да обслужват отдалечени и труднодостъпни места, дори да имат пътници.

С поправките се реши още създаването на единен електронен регистър за таксиметровите шофьори и възможност за различен размер на автогарово обслужване по видове транспортни схеми.

Задължават се кметовете на общини да създават и поддържат регистри на превозните средства и лицата, които извършват превози с атракционна цел, на територията на дадена община.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари