Нововъведена система на БДЖ създава неудобства на пътниците

0
Група от 10 ученици от Русе беше разпръсната в седем купета
Група от 10 ученици от Русе беше разпръсната в седем купета

От февруари БДЖ въведе нова система за продажба на запазване на места.

Тя обаче създаде неудобства за пътниците.

По неписано правило ученическите състезания в областта на науката, изкуството и спорта се провеждат в почивни дни. Най-добрата оферта, пак по правило, дават БДЖ. Така по време на гергьовските празнични дни и тази година групи  ученици от цялата страна поеха към различни точки на път с влака.

В интерес на пътниците БДЖ въведе нова система за продажба на запазване на места. Така би трябвало да няма правостоящи. Проблем в системата обаче разпръсна група от 10 ученици в 7 купета, предава БНР.

За случилото се преди дни споделя докторът по философия Магдалена Желязкова, ръководител на Клуб по дебати в Русе:

Системата има съществен недостатък. За разлика от предишната система, когато запазените места се избираха ръчно, тук системата сама ги избира по неясни критерии. В този случай, когато тръгват група от хора с индивидуални билети, ги разпръсква по невъобразим начин“.

Според правилата на МОН учителите са тези, които носят пряка отговорност за здравето и живота на децата, когато пътуват с тях с учебна цел. Това обаче не е било възможно заради новата система на железницата.

За казуса вече е уведомена БДЖ, тъй като д-р Желязкова е подала писмена жалба, придружена със сканирани билети. В нея тя препоръчва да се отстранят грешките и да не се стига до неприятната ситуация да се разпокъсва група или още по-нелепо – семейство с две деца, например.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари