Новото име на Facebook отприщи вълна от шеги в мрежата

0
Според експерт по дигитален маркетинг превръщането на Facebook в Meta е PR и цели да промени имиджа на корпорацията
Според експерт по дигитален маркетинг превръщането на Facebook в Meta е PR и цели да промени имиджа на корпорацията Видео: NOVA

Промяната беше обявена лично от Марк Зукърбърг

Вълна от коментари заля мрежата след новината, че корпорацията Facebook вече ще се казва Meta. Според Марк Зукърбърг, новото име отразява целите на компанията, която в бъдеще ще опита да изгради „метавселена“, или с други думи – виртуална реалност, разкрива NOVA.

Логото на Meta, с което се снима Марк Зукърбърг, а самата снимка бързо натрупа популярност в мрежата. Важно е да се отбележи, че приложенията, които са собственост на компанията, няма да променят имената си. Въпреки това хората подходиха към новината с доза хумор и създадоха редица сполучливи колажи, които бързо се разпространиха.

А ето и част от най-добрите сред тях: Популярна шега в интернет в момента е, че Meta всъщност идва от името на групата „Металика“. Причината – Зукърбърг обяви новината в деня, в който музикантите създават групата преди точно 40 години. Други пак използваха новото име, за да се шегуват в социалните мрежи.

И още сравнения: хората откриха прилика между Meta и предишен бранд на мобилен оператор, като се шегуват, че Зукърбърг е взаимствал идеята си от там. Други погледнаха с по-строги очи на Зукърбърг. Те използват пътен знак, пред който има две възможности: едната е  да се решат актуалните проблеми пред Facebook,  а другата - просто да се смени името на корпорацията.

Според основателя на Facebook новото име на корпорацията е свързано с идеята за „метавселена“. “Представете си, че си слагате очила– моментално се пренасяте в метавселена, където са пресъздадени части от вашия дом. А гледката през прозореца е най-вдъхновяващото място”, посочва марк Зукърбърг.

В този виртуален свят хората ще общуват помежду от разстояние като аватари с очила за виртуална реалност. Но дали и кога ще можем да се потопим във виртуалния свят остава загадка. А дотогава властелини на социалните мрежи остават инфлуенсърите. Сред новите имена е това на Павел Колев.Павел е футболен коментатор. Преди месеци решава да сподели в мрежата как се подготвя за мач. И бързо натрупва хиляди последователи. „Най-важно е да обръщаш внимание на хората. Защото така започнах да трупам повече последователи, след като започнах да им отговарям повече на въпросите“, твърди Павел Колев.

Според експерти новата идея на Зукърбърг за метавселената ще промени подхода на инфлуенсърите като Павел. И те ще трябва да си отговорят на някои въпроси.

 „Как ще се промени рекламата, как ще се промени комуникацията. Ако сме аватари и стоим само зад очилата точно какво ще се случи“, посочва експертът по дигитален маркетинг Етиен Янев. Според него превръщането на Facebook в Meta е PR и цели да промени имиджа на корпорацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари