Марк Зукърбърг строи убежище срещу ядрена бомба

1
Комплексът има собствени източници на вода, храна, енергия и огромен бункер
Комплексът има собствени източници на вода, храна, енергия и огромен бункер Снимка: Facebook / Mark Zuckerberg

Комплексът има собствени източници на вода, храна, енергия и огромен бункер

Преди години Марк Зукърбърг закупи над 5000 декара земя на хавайския остров Кауаи за 170 милиона долара. Тази площ е двойно по-голяма от държавата Монако. Върху земята милиардерът започна мащабна строителна дейност, която днес е близо до приключване.

Комплексът на основателя на Facebook струва над 100 милиона долара. Имението има собствени водни, хранителни и енергийни източници. Освен надземна част, то има и огромен бункер.

Очертава се това да бъде един от най-скъпите лични строителни проекти в съвременната история. Общата му цена надхвърля 270 милиона долара, твърди проучване на Wired, разкрива dir.bg.

Комплексът се състои от солидна каменна ограда, вътрешни бариери за сигурност и дузина помощни сгради. В края му са разположени две централни имения. Те са свързани по между си с подземен тунел. Той води до дълбок луксозен бункер, чийто подземен етаж е 500 квадратни метра. Съобщава се за наличието на тайни аварийни изходи.

Подземието е проектирано да издържи въздушен ядрен взрив, защото има херметическа стоманобетонна врата, която тежи над тон.

Строители разговаряли със списанието, казват, че сградите в комплекса са шумоизолирани и имат секретни ключалки. Достъпът се осъществява с код или с биометрични данни. Камерите са навсякъде, а някои от сградите имат и замаскирани тайни врати.

Само най-малката сграда в комплекса разполага с 20 камери за наблюдение.

Имението в Кауаи показва, че изпълнителният директор на Meta може да се подготвя за глобален апокалипсис. Строителните планове разкриват, че комплексът може да е напълно самодостатъчен.

Комплексът има собствен източник за вода, помпена станция и огромен резервоар за съхранението ѝ. Храната се осигурява от намиращо се в комплекса ранчо и обширни ферми. Имението е и със собствен източник на електричество.

Всички работници са подписали стриктен договор, който им забранява да разкриват подробности за работата си. Информацията за "апокалиптичното" имение на Зукърбърг не е конкретна, а единствените детайли са разкрити от строителните планове. Много е вероятно комплексът да включва подземни части, които не са описани в тях.

Припомняме, че част от земята за имението на милиардера бе придобита чрез съдебен натиск над местните жители. Марк Зукърбърг заведе дела срещу няколко хавайски семейства, които първоначално отказаха да продадат земята си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Аз
    Ако все пак това някога се случи, студения захаров няма да успее да стгне до там!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари