Ново предложение: Заплатата на кмета на Русе да стане 3000 лева

4
2 500 лева е малка заплата за кмета, заяви председателят на комисията по икономика и инвестиции Пламен Цветков
2 500 лева е малка заплата за кмета, заяви председателят на комисията по икономика и инвестиции Пламен Цветков Видео: Кис 13

Кметът на Русе да взема заплата от 3000 лева.

Припомняме, че към този момент възнаграждението на кмета на Общината е 2100 лева. В докладна записка до Общинския съвет се предлага заплатата да се повиши с 400 лева - до 2500.

Ново предложение обаче, което се разисква в постоянните комисии към местния парламент, е ръстът да е по-голям и кметската заплата да стане 3000 лева, съобщи Кис 13.

Идеята е на председателя на комисията по икономика и инвестиции Пламен Цветков. Той смята, че посоченото в докладната записка възнаграждение от 2500 лева е ниско и затова трябва да достигне максималният размер върху, който могат да се осигуряват гражданите в България.

Според Пламен Цветков законодателството е избягало от тази отговорност да определя ясно заплатите на кметовете, поради което се налага Общинските съвети да ги гласуват. 

През следващата седмица Общинският съвет ще разгледа и гласува всички предложения за размера на трудово възнаграждение на кмета на Община Русе, което ще влезе в сила от 1 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари