Ново поскъпване на горивата у нас

0
Само за месец цената на дизела се е повишила с до 30 ст. на литър
Само за месец цената на дизела се е повишила с до 30 ст. на литър Видео: NOVA

Само за месец цената на дизела се е повишила с до 30 ст. на литър

Ще поскъпнат ли горивата след национализацията на „Росенец”? Само за месец цената на дизела се е повишила с до 30 ст. на литър. Увеличението в цената на масовия бензин е с 22 ст. От четвъртък вечерта до днес стойността на газта е скочила с 5-6 стотинки.

Иван Кашилски от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива е категоричен, че повишилите се цени се дължат на скока в цената на петрола на световните борси. „Има и друг фактор – че Русия и ОПЕК се разбраха да намалят добивите, а в същото време има търсене, тъй като в Китай след пандемията има търсене на горива, обясни експертът.

Темата в студиото на „Здравей, България” по NOVA коментира и икономистът Руслан Стефанов. Според него национализацията на пристанище „Росенец” и скокът на горивата нямат връзка, „освен ако няма злонамерено деяние от страна на руския оператор на рафинерията”. Стефанов се съгласи с мнението на Иван Кашилски, че повишението у нас се дължи на цените на петрола на световния пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    8
    хак да Ви е
    на всички които не отидоха да гласуват , и на онези които гласуваха за грешните хора . Сега кокорчо ще ви накара хубаво да се кокорите и да се чешете де не ви сърби до новите избори .
  • -2
    7
    Такси
    Според мен виновен е Донев шефа на сочните таксита за цените на горивата .
  • 5
    6
    До 5
    Очевидно не знаеш колко канцерогенно и замърсяващо е производството на батерии. Интересно като си караш електричката дали мислиш за това? А за утилизирането няма да говоря въобще. Там на никой не му се мисли за какво ще става дума като се натрупат милионите батерии.
  • -5
    5
    до 4
    Почти всеки, но не всеки. Аз не карам дизел и няма да карам никога, защото не искам умрелите от рак да ми тежат на съвестта. А по въпроса защо преди 30 години дизеловото гориво беше по-евтино, а сега е по-скъпо, си си отговорил сам. Цената се определя от търсенето и докато тогава само тракторите на село и камионите (ама не всички) вървяха на нафта, сега е почти всеки, както сам си посочил.
  • 10
    4
    АвтоМото
    Почти всеки кара дизел. Защо преди 30-40 години дизеловото гориво е било по евтино от бензина ????????? Сега е по скъпо или равно с бензина. Тези номера на "зелените" бесове защо ги търпят нормалните хора ??????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари