Новият тръбопровод "изригна" край магистрала "Люлин"

0
Гейзерът е в района на Мало Бучино
Гейзерът е в района на Мало Бучино

Новият тръбопровод от Мало Бучино до Перник, който трябва да захрани яз. "Студена" с вода и който още не е пуснат в експлоатация, е аварирал

Изданието се позовава на разпространени във Фейсбук клипове, които показват огромен гейзер с вода, избухнал в близост до магистрала "Люлин". Гейзерът е в района на Мало Бучино, съобщава Mediapool. 

По информация на "24 часа" водата е протекла заради неиздържала връзка. "Тръбопроводът е в период на изпитване, които трябва да приключат до края на седмицата. Изпитанията се правят в присъствие на фирмата, която изгражда съоръжението", е коментира изпълнителният директор Борислав Иванов. 

Водопроводът се изгражда от държавната фирма "Монтажи", като стойността на целия проект, заедно с изграждането на помпена станция, се очаква да възлезе на 26 милиона лева. Трасето е с дължина 13 км., връзките между тръбите са над 2100, съобщава БНР.

Кметът на Перник се надяваше водата да тръгне от София до 15 март, но според специалисти по ВиК по реалистично е това да стане до края на месеца. В язовир "Студена" по последни данни има близо 8 млн. куб. метра вода, от София дебитът е максимум 300 л. в секунда. Количеството бе определено така, че да покрива нуждите на града в затегнатия режим със 7 часа вода на ден, сега режимът е облекчен и водата се спира само през нощта. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари