Новият щам на коронавируса се разпространява по-бързо

0
Властите правят спешни изследвания, за да потвърдят, че той не е по-смъртоносен
Властите правят спешни изследвания, за да потвърдят, че той не е по-смъртоносен

Властите правят спешни изследвания, за да потвърдят, че той не е по-смъртоносен

Новият щам на коронавируса, идентифициран в Обединеното кралство, може да се разпространява по-бързо. Властите правят спешни изследвания, за да потвърдят, че той не е по-смъртоносен, съобщи главният здравен инспектор на Англия Крис Уити, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Както беше обявено в понеделник, Обединеното кралство идентифицира нов вариант на COVID-19 чрез геномното наблюдение на Службата по общественото здраве на Англия", каза Уити. "В резултат на бързото разпространение на новия вариант, предварителните данни от моделирането и бързо нарастващите нива на заболеваемост в Югоизтока, Консултативната група за нови и нововъзникващи респираторни вируси (NERVTAG) смята, че новият щам може да се разпространява по-бързо."

Днес британският премиер Борис Джонсън ще има видеоконферентен разговор с министри, за да обсъдят безпокойството от новия щам, съобщи негов говорител. След това Джонсън ще даде пресконференция заедно с главните правителствени здравни експерти, на фона на твърденията, че ще обяви нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Вчера Великобритания съобщи за 28 507 новозаразени и 489 починали за едно денонощие. Репродуктивното число на вируса е 1,1-1,2, което означава, че броят на новите случаи на коронавирус бързо нараства.

Общият брой на регистрираните във Великобритания заразени е над 1 милион и 977 хиляди. Страната е на седмо място в света по този показател.

С повече от 66 500 починали, Великобритания е на второ място в мрачната статистика в Европа след Италия, с близо 67 900.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари