Новият шеф на КЕВР: Няма да има шоково увеличаване на цените на тока!

0
Нито от 1 април, нито от 1 юли, уверява Станислав Тодоров
Нито от 1 април, нито от 1 юли, уверява Станислав Тодоров Видео: NOVA

Нито от 1 април, нито от 1 юли, уверява Станислав Тодоров

"Няма да има шоково увеличаване на цените на тока нито от 1 април, нито от 1 юли. България е в много спокойна ситуация по отношение на електроенергията, за разлика от газа".

Това заяви новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров пред NOVA.

До 31 март е в сила одобреният от 47-ото Народно събрание мораториум върху цените на ток, парно и вода.

Комисията работи активно по изчисляване на ценовите компоненти, които влизат в цената за тока за бита, посочи Тодоров. Според него собственото ни производство на ток е достатъчно да осигури нуждите на бита и бизнеса. "Газа внасяме изцяло. Скоковете на световните борси на газ и електричество няма да засегнат в такава степен българските потребители”, каза още Тодоров.

По думите му най-разпространената тарифа за ток за бита е 20 ст. дневна и 15 ст. нощна тарифа. От тях 6 стотинки са за пренос, обясни Тодоров.

Булгаргаз” има ясно дефинирана формула, по която купува своя газ. Ще изчислим цената за потребителите като дойде краят на месеца. Ако войната свърши и Русия започне да доставя газ както преди това, цената ще падне драстично, но към днешната дата увеличение ще има и то няма да е с 3%”, обясни шефът на КЕВР

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Пинокио
    Бай Иван КеНТАвъра, сякаш по-добре лъжеше от тоя нов Буратино!? Вече започна да ни липсва неговата "реч, омайна ..." поднесена с финес. Или, както казва Пинокио: "Лъжата бива два вида - на едната краката са къси, а другата има дълъг нос!"...
  • -1
    3
    любопитен
    Много внимателно слушах интервюто. Направи ми впечетление, това което каза, че през октомври 2021 година директора на Булгаргаз е отказал 2/3 от полагащите ни се доставки от евтин газ от Азербайджан. Така остава да внасяме газ само от Газпром, т.е. от Русия. А кой беше премиер на България през октомври 2021 година? Къде работеша дъщерята на този премиер през октомври 2021 година? Това ли е моралът на този човек? Който сега ще се коалира с Мая от Кюстендил? Питам така, от любопитство
  • 7
    2
    В.П.
    Тоя мъж е още у гъбите и няма хал хабер от батака в електро производството ,преноса и разпределението ! Не се ли ограничат ''Зелените сделки '',не само ще има скъп ток ,ами стягайте газовите лампи и свещите ! И то до десетина дни ....!
  • 6
    1
    Съдията
    Новият добре, но старата подлога на ОПГ ГРОБ Иванчо Кевъра трябва да се разследва за държавна измяна и в затвора!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари