Новият председател на КЕВР не очаква драстично поскъпване на тока

0
Освен с електроенергията, КЕВР ще направи анализ и на сектор „Топлоенергетика”
Освен с електроенергията, КЕВР ще направи анализ и на сектор „Топлоенергетика” Видео: NOVA

Станислав Тодоров обеща бърз анализ на това какво следва след мораториума

Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров не очаква драстично поскъпване на ел.енергията и обеща бърз анализ на това какво ще се случи след отпадането на мораториума, предаде NOVA

 Тодоров говори пред журналисти, след като пое поста от досегашния председател на КЕВР Иван Иванов.  Бяха представени и новите членове на КЕВР

Ще предоставим в НС всички анализи, за да бъдат уверени за всичко, което следва както по отношение на потребителите, така и на електроразпределителните дружества”, обеща Тодоров.

Той очерта проблемите, по които ще работи новата Комисия. Освен с електроенергията, КЕВР ще направи анализ и на сектор „Топлоенергетика”. „И там трябват анализи, които да съобщим на НС”, каза Тодоров.

Друг проблем, според него, са новите бизнеспланове на ВиК дружествата.

„Всичките ВиК дружества имат инвестиционна програма, имат оперативни разходи, които трябва да формират цената към потребителите. Мораториумът има влияние върху тях и трябва да разгледаме този проблем също приоритетно", каза Тодоров. 

Той отказа да направи още прогноза за това, което би се случило след отпадането на мораториума. По думите му основният двигател за повишаването на цените са били разходите за технологични загуби на ел.дружествата. „Това вече е неутрализирано от намесата на правителството и законодателния орган. Не очаквам драматични промени в частта увеличение на електроенергия за битовия потребител”, каза Тодоров.

„Наистина съм впечатлен, че постът на председател на КЕВР се поема от млад и енергичен човек, който във вчерашното си изказване в парламента показа, че е наясно с цялата визия за развитие на енергийната и регулаторната политика на България така, че да се надгради постигнатото и това да бъде в интерес на цялото общество”, заяви преди това Иван Иванов. И се обърна към Тодоров: „Независимостта на комисията, съчетано със спазването на законите, е важно, за да са устойчиви нашите решения и в интерес на страната. Поемате важен и тежък пост. Това ще е мисия, която трябва да изпълните. Искам да ви насърча – с вас ще бъдат целият колектив на КЕВР, която вече 23 години провежда регулаторната политика. Те са високи професионалисти и по никакъв начин няма да ви предадат”, заяви Иванов.

„Не малко е направено през годините, надявам се, че ще надграждаме”, заяви Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Дай боже
    Най после се махна тоя фъфлек .и Дърт мухал ама бая се охрани и доста поразий стори
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари