Новият облик на Русе

12

Често отправяме критики към кмета на Русе и местните институции. Това го правим, защото  медиите трябва да бъдат коректив на управляващите, а не негови поддръжници.

Все пак и ние сме русенци и не е редно да изпадаме в крайности, защото и ние се радваме когато се случва нещо хубаво в нашия град. Днес попаднахме на една позитивна статия за град Русе, публикувана в рубриката "Преди и сега" от kmeta.bg.

Не можем да си затворим очите за хубавите неща, които са били реализиране по време на мандата на кмета на Русе Пламен Стоилов и решихме, че трябва  да ви ги покажем в цялата им прелест.

Екомузей с аквариум привлича туристи 

Дългоочакваният от русенци екомузей отвори врати през септември 2014г., след като беше изцяло ремонтиран и оборудван по европроект на Община Русе.

В Екомузея е представено многообразието на животинските видове и защитените територии по поречието на река Дунав, както и съжителството на човека с природата.
Музеят е разположен на четири етажа, където могат да се видят богата колекция от вкаменелости, както и диорами, представящи различни животински видове в реална среда.

Тук се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от Дунав и вливащите се в него реки.

Специално внимание в експозицията е отделено на праисторическите животни. Представен е макет на космат мамут (Mammuthus primigenius) в реални размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно запазена част от друг вид мамут – долната челюст от Mammuthus rumanus.

Очакваният почти четвърт век музей, посветен на Баба Тонка, отвори врати

На Националния празник 3 март беше официално открит чаканият почти четвърт век музей на Баба Тонка.

Сградата е напълно ремонтирана и укрепена, вече разполага и с асансьори, които осигуряват достъпност и за посетители с увреждания. Помещенията са оборудвани с интерактивни табла и монитори, както и със съвременно извучаване.

Музейната експозиция е изключително богата, като включва автентични предмети и лични вещи не само на Тонка Обретенова, но и на цялата фамилия Обретенови.

Модерен Исторически музей и Лапидариум

Русенци се гордеят с модерен и реновиран Исторически музей, както и с новоизграден Лапидариум.Той отговаря на високите европейски стандарти в сферата на музейното дело. Посредством иновативните и интерактивни подходи, експозициите са представени по нов, интересен и атрактивен начин. Посетителите вече имат възможност да направят интерактивна разходка в миналото посредством мултимедия, филми и компютърни игри.

Обновяването на сградата на Регионален исторически музей Русе е част от проекта „Развитие на културно-историческите атракции в градски туристически ансамбъл“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари