Новият генерален консул на Русия в Русе гостува на кмета

0

Днес кметът Пламен Стоилов прие в кабинета си новия Генерален консул на Русия в Русе г-жа Татяна Грушко и вицеконсула г-жа Марина Сергунина.

Визитата имаше опознавателен характер. Г-н Стоилов запозна дипломатите с амбициозната програма на Общината „Да възродим Русе“, говори за успешното изпълнение и реализиране на проекти по европейските фондове, очерта спецификите в икономическия и културен облик на града. Кметът разказа за живота на местната руска общност и съвместните инициативи, които са се реализирали през годините със съдействието на генералното консулство, част от които вече са станали традиционни.

За нас Генералното консулство на Русия в Русе е съществен фактор в цялостния живот на града. Винаги сме имали добри отношения и сме си партнирали успешно“, заяви кметът Пламен Стоилов. Той изрази надежда, че ползотворното сътрудничество ще продължи и в бъдеще. Г-н Стоилов увери Татяна Грушко, че в лицето на община Русе генералното консулство има принципен и коректен партньор. „За мен ще е удоволствие да работим заедно и да поддържаме и задълбочим традиционно добрите връзки между България и Русия, каза новият консул. В края на срещата кметът Пламен Стоилов и генералният консул на Русия в Русе си размениха протоколни подаръци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари