Новите придобивки в Бяла

0

Евродепутатът Андрей Новаков, народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев и кметът на Бяла, област Русе, Димитър Славов са направили преглед на важни инфраструктурни обекти в града, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ в Русе.

Сред тях са били строежът на новия храм "Свети Пантелеймон", мостът на Колю Фичето над река Янтра, новоизградените площадки за спорт и стрийт фитнес на открито, "Арена Бяла" и градският басейн до спортния комплекс.

Мостът на Колю Фичето се руши от години, като има сериозни проблеми по настилката, пукнатини между камъните, но основите на 150-годишното съоръжение са здрави. Поради ремонт на съвременния мост преди около осем години движението на автомобили е било насочено през старото съоръжение, което го е амортизирало още повече.

Кметът е обяснил на Новаков за обявената преди година дарителска кампания за реставрацията на моста, чрез която са били събрани около 8000 лева. Общината е изготвила задание, в което е включен ремонт на моста и изграждането на паркинг, информационен център, обръщало за автобуси. То било изпратено за съгласуване в Националния институт за паметниците на културата преди близо месец. При одобрение ще бъде подготвен проект, с който ще се потърси европейско финансиране.

Новаков, Нунев и Славов са направили в късния следобед вчера и преглед на изграждането на новия храм "Свети Пантелеймон" в кв. "Гара Бяла". Към момента е завършен грубият строеж на църквата, като са поставени куполите.

Евродепутатът бил запознат и с пълното преасфалтиране на основни улици в Бяла и в населени места от общината, което не се е случвало от десетилетия. Тримата са посетили и градския басейн, открит преди близо два месеца. Стойността на проекта е около 261 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари