Нови военни наказания в Русия

0
До 10 години за дезертьорство или неявяване за военна служба по набор
До 10 години за дезертьорство или неявяване за военна служба по набор Снимка: ЕПА / БГНЕС

До 15 години затвор при плячкосване, до 10 години за доброволно попадане в плен и също до 10 години за дезертьорство или неявяване за военна служба по набор

Такива наказания предвиждат промени в руския Наказателен кодекс, които бяха подписани от президента Владимир Путин, информира БНР.

Клаузите за дезертьорство или неявяване засягат и резервистите, които бяха мобилизирани от Путин по-рано тази седмица.

По-тежки наказания се предвиждат и за неизпълнение на военни заповеди, отказ от участие в бойни действия, съпротива срещу началника и загуба на военно имущество.

За отежняващо вината обстоятелство ще се смята, ако нарушенията са извършени в условията на въоръжен конфликт, но и по време на мобилизация или военно положение, пише руската агенция "Новости".

Промените следват дни на протести срещу мобилизацията в Русия и информации, че запасняци масово се опитват да избегнат участие в бойните действия в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ROCK AND ROLL
    ТЕ ЩЕ ИЗБЯГАТ И КАКВО ДА ИМ ПУКА ЗА ЗЛОБНОТО ДЖУДЖЕ ! ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ ВЕЛИКАТА АРМИЯ НА УКРАИНА !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари