Нови услуги за циганчетата в Русе

2
Ще бъдат изградени една полудневна група в детска градина „Ралица” и две групи в училищата „Алеко Константинов” и „Братя Миладинови”
Ще бъдат изградени една полудневна група в детска градина „Ралица” и две групи в училищата „Алеко Константинов” и „Братя Миладинови” Видео: TVN

Нови услуги за населението от цигански произход ще бъдат разкрити в Русе, съобщиха от общинската администрацията.

В рамките на проекта „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на Общини от Област Русе“ ще бъдат изградени една полудневна група в детска градина „Ралица” и две групи в училищата „Алеко Константинов” и „Братя Миладинови”, съобщава TVN.

Помещенията вече са ремонтирани и обзаведени. В момента се набира и персоналът за работа с децата и техните семейства.

Целевата група са деца от начална и предучилищна възраст. Основната цел е децата да посещават редовно учебните заведения. Тъй като успехът на начинанието до голяма степен зависи и от родителите, за тях ще бъдат създадени изнесени приемни, които ще бъдат на територията на двете училища.

Предстои и изграждането на два здравни кабинета. Единият ще бъде специализиран АГ – кабинет, а другият ще бъде като изнесена приемна на общопрактикуващи лекари. Той ще бъде на територията на квартал „Тракцията”, защото там все още няма регистрирани лични лекари. Вече са обучени и 25 човека от доброволната и спешна помощ за работа с ромската общност и малцинствените групи. През следващата седмица ще бъде обявен и подборът на персонал за новите групи.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари