Нови правила за обучение на кандидат-шофьорите разгневиха инструкторите

0
Автошколите отново обявиха протестна готовност
Автошколите отново обявиха протестна готовност Видео: bTV

Автошколите отново обявиха протестна готовност - причината е нова наредба за обучението на кандидат-шофьори. Целта на новите промени е по-добър контрол върху обучението.

Една от новостите е чрез дигитална система да се следи прогресът на курсиста и дали реално той е взел часовете си по кормуване, например. Част от бранша обаче се противопостави на промените.

Според статистиките в 4318 произшествия са загинали 324 души. При 162 от случаите в катастрофите участват млади водачи. Според директорът на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски това е показателно, че подготовката на водачите не е на необходимото ниво, предава bTV.

Предложенията предвиждат безплатна електронна документация в автошколите. Новите правила ще изискват от автошколите да имат търговски лиценз, всички шофьори да са на трудови договори и автомобилите да са собственост на самите школи.

И още - инструктор с отнети шофьорски точки от талона си, няма да може да изпълнява професията.

Според автоинструкторите наредбата провежда лобистки интереси. Предстои обсъждане обществено обсъждане на новата наредба. Ако наредбата бъде приета - автоинструкторите излизат на протест на 7 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари