Нови правила в пунктовете за технически прегледи

0
Затягат контрола върху прегледите и изискванията за състоянието на автомобилите
Затягат контрола върху прегледите и изискванията за състоянието на автомобилите Видео: NOVA

Шумомери във всички пунктове за технически прегледи и по-сериозни изисквания за служителите в тях – това са мерките, с които транспортното министерство ще затяга контрола върху прегледите и изискванията за състоянието на автомобилите.

Част от готвените промени вече са залегнали в нова проектонаредба. Други все още се подготвят. Сред тях са и идеите измервателните уреди да бъдат свързани със системата ДАИ; във всеки стикер за преглед да бъдат вградени специални чипове с данните на автомобила и тези от техническия преглед, информира NOVA.

В момента в пунктовете за технически прегледи нямат уреди, които да мерят колко е шумно превозното средство. До пет години обаче те ще бъдат задължителни.

Най-вероятно прегледът ще става по-скъп, смятат от СБА. Една от причините – според готвените промени се завишават и изискванията за служителите в пунктовете и те ще трябва да минават обучение на всеки две години.

И още - хора, които имат или работят в пунктове за технически прегледи, вече няма да могат да проверяват собствените си автомобили на въпросните места.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари