Нови обвинения срещу адвокат Десислава Богатинова за имотни измами

1
Става дума за вреда в размер на 60 хил. лв.
Става дума за вреда в размер на 60 хил. лв. Видео: NOVA

Става дума за вреда в размер на 60 хил. лв.

Софийската районна прокуратура повдигна поредно обвинение за измама срещу адвокат Десислава Богатинова.

Повдигнати са обвинения за извършена измама в големи размери. Според прокуратурата, тя е заблудила три отделни лица, единият, от които китайски гражданин, като им е причинила имотна вреда за 60 000 лв.”, заяви наблюдаващият прокурор в Софийска районна прокуратура Николай Николаев, предаде NOVA.

Обвиненията са повдигнати по случаи по-назад във времето от тези през август месец 2023 г. Припомняме, че зрители на телевизията тогава разказаха, че същата тази жена ги е подвела. Била е наета в качеството ѝ на адвокат, впоследствие е изчезнала с парите им и по думите им, след проверка, се е оказала без права да упражнява тази професия. Пред медията Богатинова отрече всички обвинения срещу нея.

Прокурорът посочи, че в момента има две висящи досъдебни производства, по които лице по жалба е Богатинова, но тя все още не е привлечена в качеството на обвиняем. „Предстоят разпити на свидетели. Но СРП внася вече четвърти обвинителен акт срещу нея”, допълни той.

Най-голямото забавяне дойде от необходимостта за извършване на международна правна помощ от компетентни власти на Китайската народна република. Тези дела са особено трудни”, подчерта Николаев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари