Нови лодки и обещание от Община Русе дават криле на СК „Дунав“

0
Остава проблемът с базата, обясни Ева Пашева
Остава проблемът с базата, обясни Ева Пашева Видео: Русе Медиа

С водосвет на светлия празник Кръстовден новосъздаденият клуб по кану-каяк „Дунав“ - Русе постави началото на новия сезон

Отец Светослав благослови децата, треньорите, родителите и оборудването, пристигнало от чужбина, с което състезателите на клуба под ръководството на наставниците си Ева Пашева и Маринела Цонева ще тренират на езерото Липник, информира Русе Медиа.

Около 20 лодки от Англия и Германия вече са част от инвентара на СК „Дунав“, като някои от тях са тренировъчни, а други от висок клас за състезания. Те са осигурени чрез члена на УС на клуба и родител на едно от децата Стефан Стоянов, който е осъществил контакта в Англия, и чрез бившия състезател на Ева Пашева Мартин Николов.

Лодките са една от важните предпоставки за работата на клуба, а другата е наличието на база. „До момента за документите за лиценз ни спъваше единствено точният адрес и хангар. Днес /вчера-б.а./ имахме изключително конструктивна, полезна и добронамерена среща в Общината с ресорния зам.-кмет Енчо Енчев и екипа му и с другите гребни клубове. Всички те искат да помогнат на децата, които са се доказали с успехите си. Благодаря им от сърце. Взе се решение другата седмица екип на Общината да дойде и да направи замерване на терен на езерото, като има две опции, където общината да разреши да се прегради, да се сложат преместваеми обекти, да има видеонаблюдение, за да имаме база“, сподели Ева Пашева. Дотогава лодките им ще се съхраняват със съдействието на клуб „Локомотив“.

Първоначалната идея за база да се ползва обектът, предоставен на бизнесмена Пламен Здравков, няма да може да се осъществи, обясни треньорката. Здравков добронамерено е пожелал да даде сградата на клуба, за да им помогне, но се оказва, че според договора му с Общината няма право да го отдава на трети лица. „Общината обаче ни протегна ръка и се надявам, че в бъдеще ще станем един от клубовете в страната с най-хубава база“, каза още Ева Пашева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Гост
    Вярно ли е, че в крайсофийските езера може да се плува свободно с лодка, а на Текето само, ако членуваш в клуба по гребане?
  • 0
    1
    Маринела Цонева
    На майка си путката
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари