Нови 9 апартамента на "Жилфонд" в Русе очакват своите наематели

3
Нови 9 апартамента на "Жилфонд" в Русе очакват своите наематели
Видео: TVN

С нови девет апартамента се обогати жилищният фонд на Община Русе. Теренът е прехвърлен безвъзмездно и от частна държавна собственост вече принадлежи на Община Русе. Новите придобивки бяха показани днес от кмета  Пламен Стоилов, заместник-кмета по икономика, инвестиции и собственост г-жа Даниела Шилкова и директорът на общинското предприятие „Жилфонд“ г-жа Анелия Няголова.

„Това е много добър пример, с който всички се убеждаваме, че когато има единодействие между държавната и общинската власт се случват неща, които са добри за хората. Този терен беше с отпаднала необходимост като имот държавна собственост. Близо една година ни отне цялата процедура по прехвърлянето и извършването на ремонтите“, обясни кметът Пламен Стоилов.

Новите жилища се намират в блок 4 в кв. „Дружба 3“. Това са осем гарсониери и един двустаен апартамент. Помещенията са изцяло обновени. Стойността на ремонтните дейности възлиза на близо 100 000 лв. Новите ползватели ще бъдат определени от смесената комисията по настаняване, която на база на съставения вече списък ще определи новите наематели.

Кметът Пламен Стоилов обясни, че от години не са въвеждани нови жилища в общинския фонд. „Имаме идеи занапред да се върви към метода на публично-частното партньорство, в което срещу предоставяне на терени, да се строят жилищни сгради“, каза кметът Стоилов. Той обясни, че усилията на Община Русе тази година са насочени към ремонт на жилищата от общинския фонд. Строги мерки и санкции ще се прилагат и за всички наематели, които не поддържат предоставените им помещения.

Общият брой на стопанисваните  жилища на „Жилфонд“ е 1577 апартамента и 186 къщи. В тях живеят над 2500 човека. В списъците за настаняване за 2014 г. чакат 206 семейства.

 

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари