Нова транспортна схема предвижда по-ранни автобуси до Русе

1

Пенчо Милков се срещна с жителите на Ново село

Продължават приемните на кмета Пенчо Милков с жителите на малките населени места от Община Русе, като вчера той се срещна с новоселчани.

Във връзка с нуждата от подобряване на транспортната свързаност с града, предстои да бъде приета новата транспортна схема. Тя предвижда по-ранни автобуси от и до Русе и ще бъде представена на 21 юни на общинската комисия по транспорт. По настояване на кмета ще бъдат проучени и възможностите за по-късен автобус от града към селото, което да даде възможност на хората да се включат в културния живот и да се прибират обратно в Ново село. За да спре нередовното изпълнение на линиите, Милков предвижда на фирмите изпълнители да бъде наложено GPS проследяване.

Повдигнат бе и въпросът за ремонта на ул. „Чавдар войвода“. За нея кметът Мариела Йорданова заяви, че е заложена за асфалтиране през 2023 г.

По проекта „Малки населени места“, с финансиране от Община Русе, тази година ще се направи отклонение на водопровода, което да захрани с вода Гробищния парк, и ще се рехабилитира площада към ул. „Св. св. Кирил и Методий“.

В кметството очакват и мулчер, с който да се поддържат парковете и градините.

През миналата година със съдействието на Община Русе частично бе подменена дограмата на здравната служба и предстои обновяването и в още три помещения на сградата.

Общо с 92 хил. е нараснал бюджетът на кметство Ново село от 2019 г. до днес. През 2022 г. най-голямо е увеличението в средствата за асфалтиране на улици, улично осветление, чистота и озеленяване.

От 20 юни в кметството ще започнат работа и още двама общи работници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари