Новата съдебно-медицинска експертиза на Дебора разкрива, че е била с опасност за живота

0
Съдебни лекари в Пловдив определиха пораженията като средна телесна повреда
Съдебни лекари в Пловдив определиха пораженията като средна телесна повреда

Съдебни лекари в Пловдив определиха пораженията като средна телесна повреда

Черепно-мозъчната травма е довела до разстройство на здравето на Дебора, което е било временно опасно за живота, пише в документа, който bTV огласи.

Готова е новата експертиза на 18-годишната Дебора, която стана жертва на зверство, завършило с 400 шева. Пораженията по момичето вече са определени не като лека телесна повреда, а като средна, включително и с опасност за живота.

Черепно-мозъчната травма е довела до разстройство на здравето на Дебора, което е било временно опасно за живота. Според експертите опасността да загуби живота си е била реална.

Раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, са довели до обезобразяването на момичето. Новите моменти могат да променят, както обвинението, така и наказанието на обвиняемия.

Новата експертиза по делото "Дебора" беше направена от лекари от Пловдив, след като всички съдебни медици в Стара Загора си направиха отвод и отказаха да участват.

Димитър Киров, адвокатът на Дебора, е наясно с новата експертиза, но е предпазлив да коментира, за да не повлияе на предстоящото дело.

И без това делото е достатъчно сложно. И без това първоначално, според мен, много от възможните доказателства са изпуснати и то непоправимо, и ако на базата на малкото останали започна да правя и авансови коментари, няма да направя услуга на клиентите си“, каза той.

Според адвоката по наказателно право Димитър Марковски новите данни няма да повлияят на наказанието.

Първото заключение на съдебния лекар от Стара Загора е лека телесна повреда. Дежурният медик, приел Дебора вечерта след нападението, разказа пред bTV, че е направил 400 шева.

Медицинското за лека телесна повреда на Дебора е водещ аргумент нападателят ѝ да бъде пуснат на свобода

Това предизвика бурна обществена реакция и масови протести в цялата страна. В Стара Загора с искане за справедливост се събраха хиляди, сред тях - близките на Дебора.

Съдебният лекар, подписал първата експертиза временно беше отстранен, а заместник-окръжният прокурор на Стара Загора беше освободен от длъжност.

Новата експертиза за средна телесна повреда дава нова посока на разследването, но за Дебора дните минават трудно - тя все още не излиза от дома си.

На този етап не може да се очаква каквото и да е сериозно подобрение. Физическите рани зарастват. Възможно е да има последваща интервенция върху тях, но това ще го кажат лекарите. По отношение на психическото състояние нещата са сложни“, обясни адв. Димитър Киров, защитник на Дебора.

Разпитите и събирането на доказателства по случая продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Де да знам
    Аз ли не видях счупен нос във видеото с тази спорна девойка? Месец и половина след "счупване в синосовите канали". Оставете това, нещата тепърва ще придобият изненадващ обрат като се стигне до делото. Тук-там попрочитам нещичко. Стара Загора не е чак толкова голям град и всичко се знае. И ще има много засрамени хора.
  • 2
    4
    do 3
    виж й другите снимки - нагласена, накурвена, нататуирана, със iphone 12 или по-нов, тая е свикнала да й се купува и не са родителите й които й купуват, щото ако ги видиш по видеата те са някъкви супер средностатистически, тая иска някъкви батки с татуировки да й купуват и да я пълнят, само че нещо е осрала последния път и е изяла пердаха, тоя също дето я е бил е прекалил, ако не беше сега нямаше месец и половина да слушаме за тези маловажни простотии и драми от типа турски сериал
  • -3
    3
    до 2
    ти да не си и бил сводник бе ганьо?
  • 1
    2
    до 1
    Тази "девойка" е била проститутка. Не говори от името на цяла България, идиот такъв, а само от свое име.
  • -4
    1
    Борислав
    Да оздравееш красиво детенце,видя ли,хиляди хора те обичаме,горе главата,цяла България е с тебе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари