Новак Джокович получи виза за Откритото първенство на Австралия по тенис

1
Джокович по принцип бе получил забрана да влиза в Австралия до 2025 година
Джокович по принцип бе получил забрана да влиза в Австралия до 2025 година Снимка: БТА / АР

Джокович по принцип бе получил забрана да влиза в Австралия до 2025 година

Носителят на 21 титли от турнири от Големия шлем Новак Джокович е получил виза за Австралия и ще може да участва на Откритото първенство по тенис на страната в началото на следващата година. Това предават местни медии, цитирани от агенция "Ройтерс". Информацията е на Guardian Australia и местната телевизия АВС, съобщава БТА.

Сръбският тенисист бе депортиран от Австралия през януари, след като отказа да бъде ваксиниран. Бившият номер 1 в световния тенис по принцип бе получил забрана да влиза в страната до 2025 година.

Министърът на имиграцията на Австралия Андрю Джайлс е отменил тази забрана, което ще позволи на Джокович да се състезава. От Министерството на имиграцията обаче отказаха коментар за момента.

Директорът на Откритото първенство на Австралия Грейг Тайли каза по-рано този месец, че Джокович ще бъде добре дошъл през януари, ако успее да получи виза.

Австралия отмени през юли правило, което изискваше международните пътници да декларират ваксинацията си срещу КОВИД статус, а Джокович каза през октомври, че е получил „положителни знаци“ относно усилията за отмяна на неговата забрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари