Нова Зеландия си присвои Седемте рилски езера

0
Тепърва предстои да се разбере дали става дума за неволна грешка отстрана на Discovery Networks Bulgaria, или се е целял скандал
Тепърва предстои да се разбере дали става дума за неволна грешка отстрана на Discovery Networks Bulgaria, или се е целял скандал

От вчера, 12 октомври, Седемте рилски езера вече не се намират в родната ни Рила, а близо 17 500 километра по-далеч – в Новозеландските Алпи. Оттам и новото им име – Седемте новозеландски езера.

Или поне това е едно от заключенията, които си правим, виждайки вчерашната публикация във Фейсбук страницата на Discovery Networks Bulgaria, пише "24 часа".

Друго, доста по-вероятно заключение, разбира се, е, че телевизионният канал е направил неволна грешка, използвайки снимка на добре познатата и обичана българска забележителност, за да промотира предстояща поредица, която очевидно е заснета в Нова Зеландия. Именно тази теория е една от споделяните от хората, коментирали под съмнителния пост до този момент. Всички си спомняме, когато неотдавна Пампорово беше визуализирано със Скалистите планини в щата Колорадо.

Възможно ли е тук да имаме същия сценарий? Или зад на пръв поглед неоспоримо сбърканата снимка във Facebook поста на Discovery Networks Bulgaria се крие нещо друго? Ами ако грешката всъщност е вярна? Ако приемем, че постът е просто сгрешен, тогава как си обясняваме отбелязаната локация на снимката – Седемте Новозеландски езера? Не е нужно да проучваме в Гугъл, за да знаем, че родната ни забележителност е без еквивалент в света – дори и в Новозеландските Алпи.

Тагът не е случаен и със сигурност кореспондира с избора на снимка. Сякаш целта е да се посее смущението, че има грешка, но същевременно и да се подскаже, че всъщност тя е допусната умишлено. Точно тази е тезата на втория лагер от коментиращи под поста. Ако целта на сгрешената снимка е да предизвика дискусия и интерес, то грешката със сигурност е вярна! Въпросът е защо? Към момента знаем едно със сигурност – мистерията няма да оцелее дълго под зоркото око на интернет. А може би точно това е целта? Вероятно ще разберем скоро.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари