Нова здравна реформа: Махат личните лекари

42
Мотивът е, че до края на годината трябва да заработи електронното досие
Мотивът е, че до края на годината трябва да заработи електронното досие Видео: NOVA

Ще бъдат обсъдени промени в Закона за здравето за отмяна на извънредната епидемична обстановка

Извънредно заседание на здравната комисия в Народното събрание. Експертите се събират, за да направят промени в Закона за здравето за отмяна на извънредната епидемична обстановка. Измененията ще бъдат гласувани в сряда в пленарната зала.

Новината за края на епидемичната обстановка от 1 април дойде в събота. Според здравните специалисти обаче голяма част от мерките трябва да продължат да се спазват - като носенето на маски и социалната дистанция.

Очаква се днес да бъде обсъдена и реформата за премахване ролята на личния лекар. Предложението е част от заложените промени в здравния сектор. Мотивът е, че до края на годината трябва да заработи електронното досие.

Достъп до него ще имат всички специалисти и това би могло да изключи нуждата един пациент да се обслужва само от един лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    29
    Нели Узунова
    Браво! Най-сетне нещо добро и за пациенти и за лекарите. Ще може да лекуват,а не само да пишат рецепти.
  • 1
    28
    Искрена
    Това с премахването на личните лекари е поредното БЕЗУМИЕ, което ще върне здравеопазването към социалистическия хаос, където човек трябваше да обяснява всеки път от кога и от какво страда на пореден лекар, който няма време и желание за нещо повече от поредна рецепта.
  • 3
    27
    ЕКСПЕРТ
    Личните лекари са необходими, но т.пото и озлобено племе не разбира как го манипулират. Със тази истерия да омаскаряват лекарите , съвсем ще останете без лекари и ще се наложи да си ги нарисувате или пък внесете от Буркина Фасо или пък от Свазиленд, ако ме разбирате.
  • 6
    26
    Anon
    Поредната стъпка към дигиталното ИД (идентификация), за която хората предупреждаваха от години, но неинформираните ги наричаха “конспиративни теорици“. Е, сега (отново!) теорията се превръща във факт. Здравните приложения на телефоните на съгласилите се да бъдат следени западняци ще се превърнат в тяхната социална кредитна система за управление (виждаме го нагледно в Китай). Инфолмирайте се хора, и не се оставяйте да бъдете потъпкани! Това което се случва на запад (и на изток - Китай) идва и насам (както тази статия доказва). Ето пълната картинка: https://www.youtube.com/watch?v=cE54-Hu6rw4
  • 9
    25
    Нели КОЛЕВА
    Към 23-не,не съм параноик.Просто няма нужда здравословните проблеми на човек да бъдат достъпни за всеки любопитко.Чрез ЕГН и добри компютърни умения можеш да достигнеш до информция,която е чувствителна за всеки човек-например-водопадът от данни,изтекли от НАП!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари