Нова терапия дава надежда на младия писател Иво Христов

1
Лекарството може да намали туморните образувания в тялото му, но са нужни по 38 хиляди лева всеки месец
Лекарството може да намали туморните образувания в тялото му, но са нужни по 38 хиляди лева всеки месец Видео: NOVA

Лекарството може да намали туморните образувания в тялото му, но са нужни по 38 хиляди лева всеки месец

Апел за помощ за младия писател Иво Христов. Той вече 10 години се бори с рядко заболяване. Нова надежда за момчето дава лекарство, което може да намали туморните образувания. Изписаният от лекарите в Пловдив медикамент обаче не е регистриран в България и не се покрива от Здравната каса. Приложението му е без алтернатива. Месечно за лечението на Ивчо обаче са необходими 38 хиляди лева. А терапията с лекарството трябва да продължи поне година, информира NOVA.

Иво е бил е едва на 12 години, когато лекарите поставили диагнозата Неврофиброматоза-тип 2. Вече няколко пъти печели битката със смъртта. Борба, която за 10 години отнема слуха, подвижността и гласа му. Но не и надеждата за живот.

От 10 години животът ни се преобърна, няма празник, делник, истински смвях, веселие…вглъбяваш се в една точка и тя е детето да оцелее…впрягаш вкимщите си сили и се бориш със зъби и нокти”, споделя майката Милена Димитрова.

От два месеца борбата за живота на Ивчо е станала още по-ожесточена, след като състоянието му рязко се влошило.

Към днешна дата е абсолютно неподвижен, на легло. Контактен е, малко е трудна комуникацията, говорим чрез специална програма, тъй като загуби слуха преди 3 години!”, обяснява тя.

Лъч надежда дават онкохематолози от Пловдив. Според лекарите туморите могат да бъдат овладени с прием на лекарство, което не е регистрирано у нас и няма алтернатива.

То е доказано, че действа на пациенти с неврофиброматоза, които имат повърхностни, подкожни тумори….Идеята ни, започвайки новата терапия с това лекарство, нещата да се стопират!”, изрази надежда майката.

Лечението трябва да продължи около година.

Те са две дози – едната е 10 мг, другата е 25. За целия месец ни трябват 38 хиляди лева! Ивчо го приема вече 10 дни, имаме лекарство до понеделник, 14 включително…Направихме частичен превод към аптека, защото го купуваме от Хърватска, което ще му стигне за 1 месец! Вече започнахме да живеем месец за месец! Дори ден за ден”, допълва тя.

Терапия за Иво остават книгите. За 22 години е написал 11.

Много е трудно! Ако някой ви каже, че човек свиква с болката, не е вярно…винаги боли….На моменти е толкова отчаян, толкова тъжен, че сядам там на малкото столче до леглото му и говоря, говоря и го убеждавам, че има смисъл!”, разкрива Милена.

Споделяме с вас начините, по които можете да подкрепите Ивчо:

- SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)

- Лесно онлайн дарение в Help Ivo: https://helpivo.eu/

- Дарителска банкова сметка в POSTBANK:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

- Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

BG27STSA93000026650257 - Иво Ивов Христов

- Pay Pal: [email protected] - Иво Христов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари