Нова социална мрежа на „Анонимните“, ще избута Фейсбук

1
Целта им е да запазят неприкосновеността на личния живот
Целта им е да запазят неприкосновеността на личния живот

Нова социална мрежа, подкрепена от „Анонимните“, планира да избута Фейсбук и други социални медии – гиганти. Целта им е да запазят неприкосновеността на личния живот, както и да засилят мерките за сигурност при споделяне на лична информация.

Сайтът Minds.com има същите основни опции, както всяка друга социална мрежа: потребителите споделят постове с последователите си, които могат да коментират или споделят харесаните от тях постове.

Но за разлика от своите конкуренти, сайтът няма за цел да прави пари от събиране на лични данни - вместо това той криптира всички съобщения, така че те да не могат да бъдат прочетени от частни рекламодатели или от правителствата по света.

Другата функция, която различава драстично Minds.com от всички останали мрежи е това, че ще възнаграждава хората, които коментират, споделят, гласуват за пост или пък го създават. Потребителите ще получават точки, нужни за размяна с определен брой гледания, тоест, колкото по-активен е даден потребител, толкова повече ще се промотират постовете му.

Така той ще има възможност да достигне до повече хора.

Сайтът официално стартира и с мобилно приложение. Групата зад проекта обаче е направила напълно отворен код, така че всеки може да допринесе за разработването и поддръжката на мрежата.

На една от страниците на „Анонимните“, озаглавена „Изкуството на революцията“ се приканват последователите, възлизащи над милион, да подкрепят новата социална мрежа.

„Нека да помогнем за изграждането на minds.com и други криптирани мрежи, за да създадем водещ сайт на хората, от хората и за хората.“, гласи съобщението. 

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари