Поставиха първите автомати за хранене на бездомни животни в Русе

22
Вендинг машините тип „Кучекотемат” са в Парка на възрожденците​ и Парка на младежта
Вендинг машините тип „Кучекотемат” са в Парка на възрожденците​ и Парка на младежта Снимка: Община Русе

Вендинг машините тип „Кучекотемат” са в Парка на възрожденците​ и Парка на младежта

Русе вече разполага с две вендинг машини тип „Кучекотемат”, които дават храна за бездомни животни при поставяне на празна пластмасова бутилка или кенче за рециклиране в тях. Те са разположени в началото на Парка на младежта и на входа към Парка на възрожденците - от страната на ул. „Солун“.

Новите устройства работят със соларни панели и не е необходимо включване към електрозахранване. Те са предназначени само за котки и имат отделение за събиране на пластмасови бутилки и кенчета, както и отделен кош за храна за животните.

Целта на инициативата е активна позиция на обществото към рециклиране на пластмасовите опаковки и поддържане на природата чиста и същевременно с мисъл и грижа за животните. Машините са предоставени напълно безвъзмездно от финтех компания, като храната за животните ще бъде осигурена от нея и Фондация „Джеси - подкрепа за бездомните животни“.

Монтиране на автоматите е по инициатива на Фондация „Джеси - подкрепа за бездомните животни“, като инструкциите за използването им са поставени на самите машини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    24
    Русенец
    Като дадеш храна на бездомен човек, трябва ли и да го прибереш у вас? Редовно ставам свидетел на ку4кари, които си изхождат кучето в някоя квартална градинка и не почистват след него. Ама го били гледали у тях! И кво? То, сере навън из квартала, като бездомните, въпреки, че е домашно и го гледат.
  • 1
    23
    К*рволяк в ташак
    Spermaman, от теб става само донор за сперма...
  • 1
    22
    Доволен
    Чудесно е... Стига да не е само предизборно...
  • -1
    21
    Spermaman
    До бабушкера: Абе, едно време като нямаше чипове знаеш ли как се оправиха другите държави, и от тогава насам им е чистичко. Хвашташ мастията, прибираш я за 2 седмици, и ако никой не я вземе, лека нощ. Котки тоже. До ддр: За разлика от животните, хората се хващат да чистят след себе си, или някой им плаща да го правят. Освен това концентрацията на животни не е толкова колкото на хората, така че аналогията ти отива в канала.
  • 7
    20
    Ддр
    Живея на Борисова. Определено двукраките правят поне десетократно повече боклук и мизерии , а не бездомните животни !!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари