Нова надежда за реставрация на Залата на смеха в Русе

7
Очаква се атракционът да "възкръсне" до половин година
Очаква се атракционът да "възкръсне" до половин година Снимка: Община Русе

Очаква се атракционът да "възкръсне" до половин година

Емблематичната Зала на смеха в Парка на младежта в Русе трябва да възкръсне до 6 месеца. Това ще стане възможно, след като русенска фирма спечели публичния търг с явно наддаване за отдаване под наем на обекта.

Наемателят на общинския имот има като предмет на дейност „управление и развитие на атракционни и увеселителни съоръжения“.

Предстои сключването на договор за наем за срок от 10 години, като според условията на търга наемателят ще трябва да възстанови стария блясък на сградата в срок до 6 месеца от сключването на договора, информира Русе Медиа.

Десетилетия наред, докато залата още съществуваше, деца и възрастни се забавляваха с отраженията си в кривите огледала и с въртящия се под в средата, който при определени обороти е изхвърлял към меките стени насядалите по него.

Преди време сред русенци бе проведена анкета за атракциите от близкото минало, като в нея на първо място беше класирана именно Залата на смеха. На второ място бе поставена сладкарницата на Телевизионната кула, на трето – Плаващият басейн на кея, на четвърто и пето място – Виенското колело и Гондолите в Младежкия парк. Отделно бе направена и петиция, с която русенци искаха да се възстанови залата с кривите огледала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    9
    до 8-и
    Тъп си Сигурно си от герб,пп или поне дб,айде да не е от дпс и дсб.Надойдоха хора от селата и околията и взеха да сменяват Русе с оборски похват в стил на селски мегдан и тлака.Защо го допуснахме? Не знам.Виновни са общинските съветници,кнетове и областни управители с визия за домашната ракия.Всичко това под лоното на някоя майка партия и местен лидер с цветовете на дъгата.Пришълци от не знам къде...
  • -12
    8
    Да бе
    Глупави носталгии на дъртаци които се заблуждават, че като им върнеш старите неща ще си върнат и младостта. Наивници! Събаряй и построй нещо съвременно, за нашите деца и внуци, не да си задоволявате склеротичното его.
  • 13
    7
    до 3
    Помня в парка едни люлки че имаше по-навътре, май след английската гимназия, ако не се лъжа бяха по една от алеите гледащи към Дунав от дясната страна, поне аз като бях дете, от тях много не беше останало, бяха на нещо като платформа, самите седалки бяха отрязани, само железата отгоре, които се движеха бяха останали. Помня Виенското колело съвсем бегло като е работело за последно, помня и тези "електронни игри" бегло, имаше пред вазата едни акомулаторни колички, на които много обичах да се возя. И самолетите и до тях Залата на Смеха. И на самолетите се возих и даже в Залата веднъж влизах. Парка преди имаше някакъв чар и характер. Сега е напълно безличен и нищо от него не е останало, което го е правело различен. Сега е просто "парк като другите паркове по другите градове, нищо особено". За сегашните деца няма никакви увеселения вече, а и толкова вандали има, които сън не могат да спят ако не изпочупат всичко до което им се докопат мръсните лапи, гнусните мелези. Така че и да построят нещо, ще се намерят веднага едни наркоманизирани 14-18 годишни боклуци да го изпотрошат само защото могат. Такава лошотия не вярвах, че може да има - да те дразни, че някой си е правил труда да направи нещо хубаво за другите и да искаш да го унищожиш.
  • 12
    6
    масон
    А виенското колело защо го демонтираха ? Ако е било негодно, защо не сложиха ново ? Във Пратера как има виенско колело. Старото виенско колело сигурно е било поне няколкостотин тона метал тежко. С парите можеха поне по малко колело да монтират.
  • 9
    5
    плюс минус
    Сладки детски спомени! Живеехме до старата поща срещу днешната гимназия "Христо Ботев", но родителите много често ни водеха в Младежкия парк. Имаше много забавления, едни огромни лодки-люлки, въртележки, открита читалня, алпинеума, откъдето имаме и снимки. Имаше и т.н. "криви огледала", пред които много се смеехме на причудливите си отражения .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари