Нова имотна измама! Продават къща със заповед за събаряне

0
ДНСК разруши двуетажна къща на новодомци, закупили сградата само няколко месеца по-рано
ДНСК разруши двуетажна къща на новодомци, закупили сградата само няколко месеца по-рано Видео: TV7

Новодомците оставали без покрив няколко месеца след купуване на имота

ДНСК разруши двуетажна къща на новодомци, закупили сградата само няколко месеца по-рано. След наказателното постановление семейство остава без покрив над главата си, а техните близки са били принудени да се върнат в старото си жилище.

Абсурдът, който беше представен в предаването "Добро утро, България!", се случва в столичния квартал "Модерно предградие".

Потърпевшият Георги Донков твърди, че заедно със зет му са платили 60 хил. лв. за къщата и са вложили още 20 хил. за ремонт. За да покрие разходите, зет му продал апартамента си с надеждата да се нанесе в новия дом.

Месеци по-късно обаче става ясно, че къщата, която е строена през 1928 г., е с неузаконени подобрения и разширения, както и с незаконно издигнат втори етаж. След сигнал на съседи за нея е издадена заповед за разрушаване още през 2010 г.

Всички са включени в имотната схема – от продавачите и нотариуса, до служителите от ДНСК. Защо не са разрушили сградата още миналия февруари, за когато е бил определен срокът, а са чакали досега – отговорът е, че е трябвало да бъде продадена, казва Донков.

Старите собственици са категорични, че са предупредили купувачите и дори са ги накарали да подпишат декларация. Продадохме имота на цената на двора, къщата беше бонус, допълват те.

В нотариалния акт е посочено, че сделката е изповядана за 14 хил. лв. Разминаването в сумите – реално платената и декларираната, ще върже ръцете на новите собственици да потърсят правата си в съда, категорични са гостите в предаването "Добро утро, България" – нотариусът Димитър Танев и брокерът Калоян Богданов.

Те посъветваха хората да декларират точната сума на покупката, да превеждат парите само по банков път и ако имат някакви притеснения, да не купуват.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари