Нова Dacia за 12 500 лева?

1
Предвид максимално изпилената цена е ясно, че автономният пробег ще е далеч от този на Tesla, но пък ще е абсолютно достатъчен за градски нужди
Предвид максимално изпилената цена е ясно, че автономният пробег ще е далеч от този на Tesla, но пък ще е абсолютно достатъчен за градски нужди

За първи път за амбициозните планове на Карлос Гон да пусне в продажба свръх евтин електромобил се заговори още в началото на годината.

През февруари шефът на алианса Renault Nissan каза, че такава кола ще има. Това той заяви по време на откриването на завода на Renault в китайския град Ухан, пише Факти.бг.

Миналата седмица, в едно интервю на Гон за New York Times, топмениджърът обяви и ориентировъчната цена на евтиния електромобил. Според думите му тя може да падне и до $7 000, което приблизително се равнява на 12 500 лв. Цената е без отчитане на различните държавни субсидии.

Към момента френско-японският алианс прави в Китай съвместно с Dongfeng електрическият модел Venucia e30, който се явява клонинг на Nissan Leaf. Цената му обаче е $36 000, което се равнява на около 65 000 лв. Новият автомобил ще е значително по-евтин и няма да се продава само в Китай.

Най-вероятно евтиното електромобилче ще се продава и на другите пазари под различни марки. В Поднебесната държава електричката ще се продава под името Venucia, а на останалите пазари като Dacia и Datsun. Не е изключено на някои пазари да се появи и под марките Renault и Nissan.

В Европа и респективно у нас, евтината електрическа кола най-вероятно ще се продава като Dacia.

Предвид максимално изпилената цена е ясно, че автономният пробег ще е далеч от този на Tesla, но пък ще е абсолютно достатъчен за градски нужди. Кога обаче ще бъде представен евтиният електромобил, Гон не пожела да съобщи.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари