Нова Атлантида е най-новата държава в света

1
Княжество Нова Атландида е на около 16 хил. км от България и 1000 км северно от Нова Зеландия
Княжество Нова Атландида е на около 16 хил. км от България и 1000 км северно от Нова Зеландия Видео: TV7

То беше основано на острова в Тихия океан, към който държавата ни не прояви интерес

Преди време в "Добро утро, България!" гостуваха бизнесменът Владимир Баланов и председателят на Менса България Христо Радков. Тогава Баланов обяви, че иска да подари на България остров в Тихия океан. След като никой от държавната администрация не прояви интерес, той основа собствена държава.

Княжество Нова Атландида е на около 16 хил. км от България и 1000 км северно от Нова Зеландия. Площта ѝ е 27 хил. кв. км, или колкото Белгия, и всъщност се намира на плаващ остров, образуван от пемза при изригването на подводен вулкан.

"Основахме държавата, за да реализираме икономическите си цели. Избрахме да е княжество като защитна мярка. Ако е република и сме 150 човека граждани, на следващите избори четири автобуса спонтанно организирани ще дойдат и ще стане така, че проектът ще се реализира от някой друг", разказа в студиото Владимир Баланов.

От 22 май Княжество Нова Атландида има Конституция, а желаещите да бъдат негови граждани се увеличават постоянно.

Трябва да изградим чисто нова държава, започваме от нулата, каза Христо Радков. За да бъде признато княжеството като легитимен политически субект, е необходимо друга държава да заяви готовност да установи дипломатически отношения с него. Желание вече са заявили няколко малки държави, едната от които европейска.

Планираме да създадем акционерно дружество. Всеки гражданин на княжеството ще бъде и акционер, за да получава дивиденти, първоначалната инвестиция е нула. Засега планираме данъците да са нула. Няма да правим данъчна политика, за да формираме приходи, разказаха двамата гости.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари