Българин ще прави държава на умните хора

0
Роден бизнесмен прави държава на умните хора
Роден бизнесмен прави държава на умните хора

Островът е в Тихия океан и е с големината на Белгия, а икономическият му потенциал се равнява на 100 трилиона долара

Бизнесменът Владимир Баланов се закани да направи държава на умните хора, ако властите в България и в ЕС откажат да приемат като подарък от него остров в Тихия океан в района на Фиджи. В „Добро утро, България“ по ТВ7 пък Баланов заяви, че законно успял да придобие огромен остров. „Той е с големината на Белгия. Аз го притежавам, но ако той стане територия на България или на някоя от европейските страни, около него ще се образува зона от 3 до 12 мили териториални води и във водната зона от около 200 мили, всичко във водата става собственост на държавата. Той има 100 трилиона долара икономически потенциал“, обясни бизнесменът. Той отказа да назове сумата, която е изхарчил, за да се сдобие с плаващия остров.

„Предложението ми за дарение бе отправено до бившия премиер Пламен Орешарски в края на мандата му, но не получих отговор. От Външно министерство обаче заявиха, че този остров не е урбанизирана територия и затова не ги интересува“, заяви Баланов.

Той предупреди, че ако и европейските лидери не приемат предложението му, ще направи там държава на умните хора.

Председателят на МЕНСА – България Христо Радков пък уточни, че бизнесменът се е възползвал от правния вакум в морското право и е придобил острова законно. Той подчерта, че на подвижния остров няма да се живее, но ще може да се използва икономическият потенциал. Така ще получим финансова независимост, за да можем да се занимаваме с това, което искаме, каза още Радков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари