Нов залп с бомбички полетя над Народното събрание

0
НА ЖИВО: 12 часа продължава Народното въстание. Хилядите недоволни са непреклонни – „оставка” и „мутри вън”
НА ЖИВО: 12 часа продължава Народното въстание. Хилядите недоволни са непреклонни – „оставка” и „мутри вън”

Протестът срещу правителството с искане за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори, продължава повече от 12 часа в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС.

Към 20 часа на площада има няколко хиляди човека. Скандират мощно “оставка”. Основният лозунг на протестиращите гласи “Мутри вън”.

От “Отровното трио” заявиха, че хората са непреклонни и ще останат на площада, докато не бъдат удовлетворени исканията на гражданите.

Говореше ни се за ценности, за демокрация, за солидарност, а 2020 година се събудихме само с ценностите от чекмеджето на Бойко Борисов, заяви от трибуната на протеста Арман Бабикян.

Искаме сериозни и силни политици, които да не говорят само за пари. Брюксел, Мюнхен, Рим – не мълчете. Мълчанието е злато, но само за неговото чекмедже, заяви още Бабикян.

Събитията от жълтите павета днес получиха широк отзвук в международните медии. За недоволството у нас писаха Блумбърг, Политико, ARD, Ройтерс, ТАСС, Риа Новости и др.

Протестът тази вечер се предава на живо от Euronews в тяхната Фейсбук страница.

Целият свят е с нас и знае, че най-накрая сме въстанали срещу корупцията, заяви от своя страна адвокат Николай Хаджигенов.

От трибуната на протеста, отец Дионисий анатемоса управляващите.

Плътен кордон полицаи пази централния вход на бившия Партиен дом – от днес нова основна сграда за депутатите. Пред униформените седят ред полицаи с жилетки антиконфликт.

Протестиращите изразяват позицията си от трибуната и мотивират присъствието си, а от „Отровното трио” подгряват с пламенни слова. В изказванията на хората често присъстват думите “мафия” и “корупция”.

Множеството е изпълнило пространството от кръстовището с бул. “Мария Луиза” по целия площад Независимост и по булевард “Цар Освободител” до сградата на националния природонаучен музей.

В 21 часа настроението на протеста ескалира. Протестиращите започнаха да хвърлят бомбички по сградата на бившия Партиен дом, строените жандармеристи вдигнаха щитове и заеха отбранителни позиции.

Служителите на реда отново са замеряни с рула тоалетна хартия. Летяха и яйца. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари