Нов скандал с БСП-Перник

0
Ръководството на БСП-Перник, отказва да участва в депутатските листи
Ръководството на БСП-Перник, отказва да участва в депутатските листи Снимка: БГНЕС

Ръководството на БСП-Перник, отказва да участва в депутатските листи

Председателят на Областния съвет на БСП в Перник Валентин Петков и на Общинския съвет Стефан Кръстев няма да участват в кандидатската листа за предстоящите на 4 април избори за Народно събрание. Двамата си направиха колективен самоотвод, който ще бъде представен официално на заседанието на Областния съвет на БСП. Водач на листата в 14-и многомандатен избирателен район в Перник е Стоян Мирчев.

Позицията си във връзка с номинациите за предизборната листа, както и мотивите за отказ от участие в нея двамата лидери заявиха писмено във "Фейсбук" страницата на местната организация на социалистите. Ето какво каза председателят на ОбС на БСП Стефан Кръстев:

"Заедно с областния председател решихме да си направим самоотвод, тъй като все пак и двамата сме ангажирани с дейностите на местната власт за мандата 2019-2023 година, но не по- маловажен е фактът, че при подредбата на избираемите места в листата не беше потърсено мнението на местната организация на БСП, нито на общинско, нито на областно ниво, което въпреки уставните норми е изключително недопустимо.

- Г-н Кръстев има ли някаква яснота около второто място в листата?

- Не мога да коментирам. И аз като вас научавам от средствата за масова комуникация и от телевизията.

- Водачът на листата Стоян Мирчев познато лице ли е на пернишките социалисти?

- Не го познавам лично, не е идвал в Перник. Съдейки от изявите му по телевизията, ми се струва интелигентен човек, но не го познавам лично, не е бил представен досега на пернишката партийна организация. Естествено, ще работим с него и ще направим максималното за изборен успех".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари