Нов проблем с електронните рецепти

0
До колко часа лекарите могат да издават документите
До колко часа лекарите могат да издават документите

До колко часа лекарите могат да издават документите

Сигнализираха за нов проблем с издаването на електронни рецепти. Живко Димитров е баща на 4-годишно момиче. Дъщеря му в сряда вдигнала висока температура и получила силни болки в ухото заради вирус. Потърсили личния си лекар около 18:00 часа, който препоръчал моментално лечение с антибиотик. В този час обаче медикът вече нямало как да издаде електронна рецепта.

Детето не е успяло да започне лечение и до сутринта е било с висока температура, обясни в ефира на „Здравей, България” по NOVA бащата. Тепърва днес предстои нов преглед при лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Бакшиш до 1
    Нишата си я има. Просто човек трябва да поразпита. Всяка такси фирма ти предлага тази "услуга". Така и така си пътуват нон-стоп до Букурещ, работят с няколко аптеки, че и почти фармацевти са станали. Няма да се учудя след тия глупотевини не вземат на заплата и дипломиран фармацевт, който да координира нещата.
  • 9
    3
    Селянка от провинцията
    С очите си виждаме, как бълхарскто здраве не"опазване" става все по-долонопробно и все по-извратено! Сатанистите в парламента не можаха да изтрепят населението с ковид-ваксинитие и сега са измислили друг начин - да лишат хората от достъп до важни лекарства и антибиотици. При сериозните инфекции най-важни са първите часове - още при първите симптоми на бактериална инфекция трябва моментално да се започне антибиотично лечение иначе щетите за организма стават големи... На мен най-близкия доктор ми е на 6 километра... Тази година имах следната случка - точно в петък вечерта преди петдневните празници ми се възпали ужасно зъб - ако нямах антибиотик у дома под ръка, какво трябваше да правя, да стоя и да чакам 5 дена до вторник, когато инфекцията вече ще е разяла костта и ще остана без зъби в уста си ли, идиоти такива?! Не се занимавайте с тези ИДИОТИ И НЕНОРМАЛНИЦИ В БЪЛХАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ - ТОВА СА ПРОДАЖНИЦИ-САТАНИСТИ, НА КОИТО НЕ ИМ ПУКА ЗА ХОРАТА! Купувайте си лекарства от Турция и Румъния.
  • 14
    2
    А сега
    И какво? Сдавиха се лекари и фармацефти, защото на единият му "препоръчват" да изписва на определена марка боклука, а другият е поел ангажимент да продава на друга марка боклука. И от цялата тази работа за едната екзотична екскурзия като бонус, ще си патим ние пациентите? Колегата 1 е прав. Тук не стига, че ни дерат на живо с тъп скалпел, че и на обидени се правят. Лекарства от Румъния и Турция бол. Че и цените им наполовина и повече по-ниски.
  • 13
    1
    Готина ниша
    Ако съм бакшиш, в момента се открива великолепна нова ниша за малък бизнес. Всеки ден, а ако се разгърне бизнеса и два пъти дневно, автомобил ще пътува до Гюргево /а защо не и Букурещ/ за доставка на лекарства. Срещу някаква комисионна, разбира се. Повярвайте, с един курс ако се изпълняват 20 заявки, лекарствата ще пристигат на по-ниска цена от колкото са в Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари