Нов прием на документи в помощ на земеделските стопани в Русе

0
Заявления ще могат да се подават между 15 и 19 май
Заявления ще могат да се подават между 15 и 19 май

Заявления ще могат да се подават между 15 и 19 май

Поради множество сигнали от земеделските стопани за пропуснат срок за кандидатстване за държавна помощ във връзка с войната в Украйна, предстои да бъде обявен допълнителен прием за подаване на заявления по схемата „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“. Това стана ясно от проведен разговор между експерти от Областна администрация - Русе и Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/.

От ДФЗ приканват земеделските стопани, които са пропуснали да подадат заявления за схемата в първоначалния срок, да го направят в новия, който ще бъде отворен между 15 и 19 май.

От там напомнят, че съгласно Указанията за прилагане на помощта, утвърдени на 28 март, беше открит прием на заявления за подпомагане, в периода от 3 април до 13 април. В този период са били приети 36 255 заявления, от които 35 109 са се оказали допустими за подпомагане.

Предстои ДФЗ и Министерството на земеделието и храните да изготвят изменения на указанията за предоставяне на помощта, споделят още от фонда.

Същевременно до 31 май 2023 г. /включително/ земеделските стопани могат да кандидатстват в Областна дирекция на ДФЗ по постоянен адрес/адрес на управление по схемата за „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae)”.

Повече информация може да намерите на уебсайта на ДФЗ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    мм
    Когато продаваха по 1000 камиона на ден износ мълчаха след това решиха да задържат зърното за висока цена,субсидии ом давате сега и помощ им дайте в кой друг бизнес го има това?Направете милионерите милиардери останалите бизнеси кучета ги яли
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари