Нов напън на зимата в понеделник срещу вторник

3
Облачно и дъждовно време ни очаква в началото на новата седмица
Облачно и дъждовно време ни очаква в началото на новата седмица Видео: NOVA

И в събота, и в неделя поривите на вятъра ще са особено силни в планините и областите на изток.

В часовете сутрин ще е мразовито с минимална облачност и температури около и под минус 5 градуса в равнинната част на страната, предава NOVA. Следобедите – с временни увеличения на облачността и температури между 2 и 7-8 градуса. Слаб сняг се очаква в планинските райони и на изолирани места по крайбрежието в събота следобед. В неделя също е възможно слабо да превали в крайния Югоизток.

В планините и през двата почивни дни ще е мразовито със силен, дори леден вятър. Сутрин температурите ще падат до минус 10 - минус 15 градуса, а през деня ще се колебаят между минус 5 и минус 10 спрямо надморското равнище. Облачността ще е по-значителна в събота със слаби валежи от сняг в масивите на запад, а в неделя е възможно да превали в Странджа.

В понеделник срещу вторник се очертава нов напън на зимата. Вятърът ще продължи да духа, създавайки усещане на студено време. Дневните температури с леки колебания ще са без промяна. Облачността ще се увеличи с валежи от дъжд на много места в страната. Ще вали и сняг - по-интензивно в планините и районите около тях.

Пролетното време ще се усети чак от четвъртък нататък, когато дневните температури ще се повишат и ще останат около и над 15 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари