Нов конфликт пред хотел "Берлин"

0
Методи Лалов: Намеси се охраната на Пеевски. Получихме и заплахи, че ще ни бъдат счупени телефоните
Методи Лалов: Намеси се охраната на Пеевски. Получихме и заплахи, че ще ни бъдат счупени телефоните

На 25-ия ден от началото на протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев протестиращите не отстъпват от позициите си

Три ключови места в София остават затворени - Орлов мост, "Цар Освободител", а от снощи и кръстовището пред Софийския университет. Днес на два пъти бяха блокирани кръгови кръстовища на магистрала "Струма". Старозагорци продължават играта на нерви с полицията за правото да преминат през пътен възел Детелината на магистрала "Тракия". Друга тактика на блокада избраха варненци, които направиха автопоход с 10 км/ч. Десетки българи протестират и в Европа. Продължаваме и днес да следим случващото се в политическата криза, пише Сега.

Нов конфликт е възникнал в района на хотел "Берлин" в Бояна, който се смята за щаб-квартира на Делян Пеевски. Днес Методи Лалов, настоящ общински съветник от "Да, България" и бивш председател на Софийския районен съд, е бил в района, за да заснеме камерите, които неправомерно записват движението на хора и превозни средства по ул. "Беловодски път", който е публична зона.

"С Деси Николова събрахме доказателства, че камерите са като тези на хотел "Берлин". Какво мислите стана? Намеси се охраната на Пеевски. Телефонът на Деси беше отнет насилствено. Получихме и заплахи, че ще ни бъдат счупени телефоните. Наложи се да повикаме полицията от телефон 112, след намесата на която Деси си получи телефона. Беше ни снета самоличността и дадохме писмени сведения", разказва Методи Лалов в профила си във "Фейсбук".

Протестиращите в Стара Загора ще дадат брифинг в 18 часа на входа на летище Стара Загора, където са изтласкани от полицията, която им отказа да преминат през пътен възел "Детелина" на автомагистрала "Тракия". На брифинга са поканени и местните управленци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари